Статті

Шаурма з ікрою та морепродуктами: кіоск на одеському Привозі став хітом TikTok та магнітом для гурманів

У наших оглядах ми вже розповідали про шаурму. Але світ цієї страви настільки великий, а в Одесі так багато цікавих закладів, де готують популярний східний рол, що розповідати про це можна ледь не в кожному новому випуску нашої рубрики. Цього разу Юлія Сущенко знайшла та продегустувала, здається, найнезвичайніші види шаурми в Одесі.

Ключові моменти:

  • Кіоск «Шаурма на Катерининській» працює на Привозі вже 8 років, але став популярним після TikTok-відео власника Тиграна;
  • У меню – шаурма з куркою, морепродуктами, бастурмою, осетриною і навіть з червоною та чорною ікрою;
  • Крім шаурми, тут подають хот-доги та бургери, порції – великі, є версії XL і «Бомба».

Курс на Привоз, або TikTok рекомендує

У пошуках смачненького ми знову вирушили на Привоз. Так, ми вже розповідали про заклади китайської та бессарабської кухні. І ось тепер настала черга шаурми. Навколо будь-якого ринку зазвичай багато точок із цією вуличною стравою. В околицях Привозу я нарахувала їх більше десяти. Чим же мене привабила саме ця «Шаурма на Катерининській»?

Нещодавно я почала стежити за трендами TikTok. Алгоритми підкинули мені відео харизматичного чоловіка, який дуже голосно та ефектно готує шаурму. Кілька днів я дивилася його ролики, які викликають не лише усмішку, а й апетит.

Власника й «шеф-кухаря» звуть Тигран. Свою шаурмічну він відкрив близько восьми років тому. Саме тому в назві лишилася «Катерининська», хоча зараз заклад знаходиться на перехресті Пантелеймонівської та Європейської вулиць. Незважаючи на давню історію закладу, я раніше ніколи не звертала на нього уваги, хоча проходила повз дуже часто.

У 2023 році донька порадила Тиграну завести аккаунт у TikTok. Завдяки своїй харизмі він набрав вже майже 400 тисяч підписників. Вдень біля кіоску збирається довга черга, серед якої завжди багато туристів. Щоб уникнути тисняви, я прийшла ще о дев’ятій ранку.

А що в меню?

Чому ж саме до Тиграна вишиковується черга? Думаю, справа у поєднанні його доброї вдачі та незвичайних смаків, які він пропонує. Ну де ще можна скуштувати шаурму з мідіями, креветками, бастурмою, осетриною та навіть… ікрою – червоною чи чорною?

Окрім шаурми, у меню є хот-доги та бургери (але вже без ікри та морепродуктів). Працівниця розповіла, що раніше тут готували й шашлики, проте через вимоги пожежної безпеки їх довелося прибрати.

Читайте також: Китайська кухня на Привозі: смачно, швидко, по 160 гривень

За лаштунками кухні

У десятках відео, які знімає пан Тигран, видно, скільки продуктів йде в той чи інший рол. Але відео – одне, а реальність – інше.

Я замовила шаурму з креветками та сулугуні, «Арабську» й «Чорну перлину». Попередили, що готування триватиме хвилин 15-20. Можна було піти за покупками, але я вирішила залишитися й подивитися на процес. Мені не відмовили, і це додало довіри до кухні.

А що на смак?

Куштувати шаурму я вирішила вдома: біля кіоску немає ані стійки, ані пристосованого широкого підвіконня. Кожну шаурму можна попросити розрізати навпіл або запакувати з собою. Пакування якісне – за півгодини дороги страви не охололи й не розтряслися.

 

«Чорна перлина» – 390 грн. В цій шаурмі багато «родзинок»: чорний лаваш, крем-чіз, рукола, помідори, шматочки солоної червоної риби, соус тартар і червона ікра зверху. Лайфхак: якщо попросити розрізати навпіл, ікри покладуть більше – на обидва зрізи. Лаваш лише злегка підсмажують, аби він хрумтів. Смак – свіжий, соковитий, а ікра додає насиченості, вау-ефекту та інстаграмності.

 

«Арабська» – 200 грн. Велика класична шаурма з куркою. Тут багато м’яса, маринована цибуля, свіжі овочі та зелень. Дуже збалансовано і легко для шлунку. Проте, особисто мені тут не вистачило спецій: зіри, шафрану чи бодай кінзи. Вийшло трохи «дієтично».

З креветками та сулугуні – 380 грн. Креветки обсмажують із прованськими травами та лимонним соком, додають сулугуні й зелень, а потім довше тримають на грилі. Сир розплавляється, шаурма стає хрусткою та ситною. На мій смак – найпоживніша з усіх.

До речі, усі роли доволі великі, а ще є версії XL та «Бомба».

Ще на тему: Де на Привозі знайти бюджетне кафе молдовської кухні

Висновок

До відвідання цього кіоску мені здавалося, що я вже все знаю про шаурму. Але фантазія кухаря довела: навіть проста вулична страва може стати гастрономічною несподіванкою і прикрасити святковий пікнік.

Фото авторки

Share
Юлія Сущенко

Авторка видання «Одеське життя» з 2018 року. Журналістка та експертка з культури, мистецтва, локальної кухні та гастрономії. Закінчила філософський факультет ОНУ імені Мечникова за спеціальністю «Культурологія». Понад 25 років працює в медіа. Авторка «Смачних лекцій» і блогу Tasty Drive. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Больше всего в жизни люблю движение и путешествия. Девиз “Интересно там, где я”.

Recent Posts

  • Новини

Прогноз погоди в Одесі на 28 вересня: що нас чекає у неділю

За прогнозом синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 28 вересня 2025 року,… Read More

27-09-2025 в 19:56
  • Авторський блог

Борис Мозолевський: український археолог, який став царем скіфів

У вересні 1993 року, тобто рівно 32 роки тому, завершив свій земний шлях Борис Миколайович… Read More

27-09-2025 в 17:31
  • Новини

«Батько українського бестселера» Василь Шкляр зустрінеться із читачами в Одесі

У вівторок, 30 вересня 2025 року, в Одеській національній науковій бібліотеці (ОННБ) відбудеться творча зустріч… Read More

27-09-2025 в 16:54
  • Статті

Власне вино, троянди та пісні від душі: Як працює екоферма в Маяках на Одещині

Садівник з діда-прадіда, Сергій Білецький, виморений урбаністичною Одесою, повернувся у рідні Маяки Одеського району і… Read More

27-09-2025 в 15:12
  • Новини

Для душі та здоров’я: в Одесі організували майстер-клас для жінок-переселенок

Чому жінки так полюбляють прикраси? Тому, що вони дарують прекрасний настрій, заспокоюють у хвилини розпачу,… Read More

27-09-2025 в 14:00
  • Статті

«Я виросту і вб’ю росіян»: як війна змінила наших дітей

Виховання маленьких українців починається з дитячого садка. Сьогодні, у День вихователя, особливо хочеться висловити повагу… Read More

27-09-2025 в 12:30