Новини Одеси та Одеської області

Замінник м’яса на рослинній основі

Замінник м’яса на рослинній основі

Останні роки дали стрімкий розвиток пошуку альтернативних шляхів виготовлення м’яса і людство дедалі частіше використовує саме рослинне м’ясо і перелік страв з використанням даного продукту збільшується щодня.

Порівняно з аналогом тваринного походження, ці продукти містять майже однакову кількість білка, поживних речовин, зокрема заліза та вітамінів групи В. Сьогодні, обираючи замінник м’яса на рослинній основі, ми отримуємо інноваційний продукт, який не тільки може бути смачним, але й обов’язково є корисним.

Збереження екології завдяки рослинному м’ясу

Доки в суспільстві ведуться суперечки, яке ж м’ясо корисніше, давайте разом спробуємо проаналізувати як його використання на основі продуктів рослинництва зберігає навколишнє середовище. Тож:

  1. Загальна кількість парникових газів, що викидаються в атмосферу від діяльності тваринництва, складає 15%. Рослинне м’ясо дає можливість насолоджуватися улюбленим смаком, мінімізуючи негативний вплив на клімат.
  2. Рослинні білки, які є складовою рослинного м’яса мають менший вплив на кліматичні фактори, ніж звичайне.
  3. Скорочення виробництва тваринного м’яса дає можливість зменшити ризик виникнення, а в подальшому і розповсюдження захворювань серед тварин.
  4. Використання м’яса на рослинній основі унеможливлює використання антибіотиків. Не секрет, що в тваринництві їхня кількість досить велика, через необхідність швидкого набирання маси тіла.
  5. Для виробництва бургера з використанням рослинного м’яса потрібно набагато менше ресурсів, ніж для аналогічного бургера з котлетою на основі тваринного м’яса.
  6. Продукти тваринництва провокують до різної кількості викидів. Так, курка чи гуска спричиняє набагато меншу їх кількість, ніж корова чи вівця. Проте, однозначно, що істоти, які є першоджерелом тваринного м’яса виділяють більшу кількість викидів, ніж м’ясо, виготовлене на рослинній основі.
  7. Основна ідеологія рослинного м’яса заключається в тому аби мінімізувати та виключити тваринну ланку. Це в майбутньому дасть змогу використовувати землю та її ресурси значно ефективніше.

На сьогоднішній день інгредієнтів на основі рослинної основи існує чимало. Одним з найпопулярніших є рослинний фарш зі сторінки https://eat-me-at.com/uk, який є основою для приготування багатьох страв. Це абсолютно веганський продукт. Не варто думати, що перелік рецептів з його використанням обмежений. З ним ви можете приготувати будь-яку страву. Купуючи даний продукт, ми крокуємо в ногу з часом, адже тим самим не даємо поштовху для розвитку тваринництва, яке тягне за собою цілий ряд негативних факторів.

Люди вживають м’ясо, аби організм отримував необхідну кількість білків та амінокислот. Рослинний аналог є чудовим рішенням, бо в цьому випадку ми не тільки не наносимо шкоди представникам тваринного світу, але й вносимо свій маленький вклад в екологію та кліматичні фактори планети. Тож варто споживати продукти усвідомлено.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції