В чому секрет приготування соковитих стейків зі свинини?

В чому секрет приготування соковитих стейків зі свинини?

Жоден відпочинок, а тим паче влітку важко уявити собі без смачних стейків, приготованих на відкритому вогнищі або на пательні вдома. Щоб м’ясо вдалося на славу, а гості були у захваті — треба знати основні правила приготування цієї страви.

Як зробити смачний маринад?

Є гурмани, які обожнюють стейк без маринаду та середньої прожарки. Але влітку краще промаринувати м’ясо у спеціях та добре прожарити. Щоб отримати ідеальний маринад для свинини можна купити готову суміш та на декілька годин залишити стейк в маринаді. Якщо ж дуже хочеться створити власний неповторний маринад можна до готової суміші додати свої трави та спеції, або ж зробити його власноруч. Який би спосіб ви не обрали, під час приготування маринаду треба пам’ятати декілька важливих правил:

  1. У маринад для стейків не треба додавати оцет. Якщо хочеться додати «кислинку», то краще використати сік цитрусів, яблучний чи бальзамічний оцет.
  2. Щоб маринад рівномірно розподілився по м’ясу до його складу обов’язково треба додати олію. До того ж олія надасть м’ясу додаткового смакового відтінку. Найчастіше для маринаду використовують кунжутну або оливкову олію.
  3. Солі у маринаді має бути достатньо. Саме вона є тим провідником, завдяки якому маринад просочиться в середину стейку і наповнить його новим смаком.
  4. Щоб під час жарки м’ясо злегка карамелізувалося, варто додати цукор або мед.
  5. Стейку треба час для того, щоб добре промаринуватися. Тому не варто відправляти його одразу на вогонь. Стейк має бути в маринаді не менше 2-3 годин.

Обжарюємо стейк на пательні

Для приготування м’яса в домашніх умовах обов’язково треба обрати пательню з товстим дном. Викладати м’ясо треба тоді, коли пательня буде максимально розпечена. Такий спосіб жарки додасть м’ясу соковитої скоринки. Перевертати стейк рекомендується кожні 2 хвилини, а робити це потрібно виключно кухонними щипцями. Вилкою не можна. Вона може зробити у м’ясі непотрібні отвори, через які витече сік і стейк буде сухуватим. За бажанням до майже готового страви або під час подачі можна додати 20 г вершкового масла. Це додасть м’ясу додаткового аромату та горіхового смаку.

Після того як м’ясо приготувалося їсти його одразу не рекомендується. За порадами кулінарів, після приготування стек рекомендується обгорнути у фольгу і залишити так на 10-15 хвилин. Таким чином він доготується та стане по-справжньому соковитим, а також матиме неперевершений смак та аромат.

стейк зі свинини

Готуємо соковите м’ясо на мангалі

Якщо ви раніше готували шашлик на мангалі і вважаєте, що також можете приготувати смачний стейк за такими ж правилами, то помиляєтеся. Приготування стейка має свої нюанси:

  • Стейк не можна готувати на мангалі, розмістивши в решітці. Рекомендується використовувати спеціальну решітку для стейків.
  • Обжарювати м’ясо треба спочатку на відкритому вогні, а потім на слабкому жарові.
  • Стейк треба викладати на добре розігріту решітку. До холодної решітки м’ясо пристане і його важко буде перевертати.
  • Готову страву краще завернути у фольгу і дати йому відпочити 10-15 хвилин.

Подавати стейк рекомендується з червоним вином, а також треба враховувати, що чим жирніше м’ясо, тим більшу витримку повинно мати червоне вино.


*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції