Цю італійську випічку люблять багато хто. Ще б пак: адже піца – і смачна, і ситна страва. Але деякі відносять її в кращому випадку до фастфуду, а в гіршому – до так званої «сміттєвої їжі», від якої користі ніякої, зате одна суцільна шкода і в здоровому харчуванні їй точно не місце. Але чи це так насправді? Ось що розповіла про піцу дієтолог Сніжана Ворошилова.
Піца – це традиційна італійська страва, запечений коржик з тіста завтовшки 3-4 мм з начинкою, що укладається зверху.
За словами дієтолога, якщо почитати історію піци, ми можемо зрозуміти, що спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода+оливкова олія та начинка, куди завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарелла, пекорино романо чи пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або шинка, гриби та томатний соус.
«Тепер питання: що з цих інгредієнтів нагадує вам «сміттєву їжу»? А як же піца з беконом, ковбасою та пепероні? А це вже американська інтерпретація, яка з’явилася після імміграції італійців у США», – зазначає Сніжана Ворошилова.
Таким чином, напрошується висновок: усе залежить від начинки, яку кладуть у цю ароматну випічку.
Фахівець дає такі поради:
Ви також можете дізнатися:
Сьогодні все більше власників свійських тварин шукають способи оптимізувати здоров'я своїх вихованців, переходячи до цілісного… Read More
За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в неділю, 6 липня 2025 року, в… Read More
Одеський Міський сад знову став свідком живого концерту. Просто неба, біля нашої витонченої ротонди, лунали… Read More
У Чорному морі з'явилася смертельно небезпечна риба – тетраодон (відомий також як фугу). Цей хижак… Read More
Продовжуємо розповідати про цікаві історичні одеські кафе та ресторани. Цього разу вирішили відправитися в Аркадію.… Read More
Через спекотну погоду на автомобільних дорогах Одеської області введено тепловий режим: рух вантажних автомобілів обмежений. Read More