Цю італійську випічку люблять багато хто. Ще б пак: адже піца – і смачна, і ситна страва. Але деякі відносять її в кращому випадку до фастфуду, а в гіршому – до так званої «сміттєвої їжі», від якої користі ніякої, зате одна суцільна шкода і в здоровому харчуванні їй точно не місце. Але чи це так насправді? Ось що розповіла про піцу дієтолог Сніжана Ворошилова.
Піца – це традиційна італійська страва, запечений коржик з тіста завтовшки 3-4 мм з начинкою, що укладається зверху.
За словами дієтолога, якщо почитати історію піци, ми можемо зрозуміти, що спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода+оливкова олія та начинка, куди завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарелла, пекорино романо чи пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або шинка, гриби та томатний соус.
«Тепер питання: що з цих інгредієнтів нагадує вам «сміттєву їжу»? А як же піца з беконом, ковбасою та пепероні? А це вже американська інтерпретація, яка з’явилася після імміграції італійців у США», – зазначає Сніжана Ворошилова.
Таким чином, напрошується висновок: усе залежить від начинки, яку кладуть у цю ароматну випічку.
Фахівець дає такі поради:
Ви також можете дізнатися:
До дня учителя «Одеське життя» опитало випускників 1970 року Ренійської школи №4 про те, чи… Read More
Зараз ця одеська вулиця — Мальовнича (у перекладі з української — Живописна). Що ж, мабуть,… Read More
Після сьогоднішньої нічної масованої ракетно-дронової атаки у багатьох телеграм-каналах розповсюджується інформація про нібито очікувані екстрені… Read More
Ізмаїльський район у глибокій скорботі: у боях за незалежність і майбутнє України загинув військовослужбовець з… Read More
В ніч на неділю, 5 жовтня 2025 року, 1320-й день з початку повномасштабної війни в… Read More
Вітчизняну систему освіти час від часу критикують за те, що жінок в ній набагато більше… Read More