Цю італійську випічку люблять багато хто. Ще б пак: адже піца – і смачна, і ситна страва. Але деякі відносять її в кращому випадку до фастфуду, а в гіршому – до так званої «сміттєвої їжі», від якої користі ніякої, зате одна суцільна шкода і в здоровому харчуванні їй точно не місце. Але чи це так насправді? Ось що розповіла про піцу дієтолог Сніжана Ворошилова.
Піца – це традиційна італійська страва, запечений коржик з тіста завтовшки 3-4 мм з начинкою, що укладається зверху.
За словами дієтолога, якщо почитати історію піци, ми можемо зрозуміти, що спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода+оливкова олія та начинка, куди завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарелла, пекорино романо чи пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або шинка, гриби та томатний соус.
«Тепер питання: що з цих інгредієнтів нагадує вам «сміттєву їжу»? А як же піца з беконом, ковбасою та пепероні? А це вже американська інтерпретація, яка з’явилася після імміграції італійців у США», – зазначає Сніжана Ворошилова.
Таким чином, напрошується висновок: усе залежить від начинки, яку кладуть у цю ароматну випічку.
Фахівець дає такі поради:
Ви також можете дізнатися:
У сучасному світі стабільний та швидкісний інтернет дуже важливий для виконання бізнес-завдань та повсякденного користування.… Read More
В Одесі правоохоронці затримали завідувачку одного з відділень "Дитячої міської клінічної лікарні №3". Її підозрюють… Read More
22 листопада 1954 року, тобто рівно 70 років тому «скопитився» Андрій Януарович Вишинський. «Фі!», —… Read More
У частині Приморського району Одеси у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, тимчасово відключать воду. Причина… Read More
В ЮНЕСКО дали відповідь на гучний «Одеський лист», в якому противники деколонізації топонімів, названих на… Read More
Завтра, у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, в Україні та, зокрема, в Одесі та Одеській… Read More