Цю італійську випічку люблять багато хто. Ще б пак: адже піца – і смачна, і ситна страва. Але деякі відносять її в кращому випадку до фастфуду, а в гіршому – до так званої «сміттєвої їжі», від якої користі ніякої, зате одна суцільна шкода і в здоровому харчуванні їй точно не місце. Але чи це так насправді? Ось що розповіла про піцу дієтолог Сніжана Ворошилова.
Піца – це традиційна італійська страва, запечений коржик з тіста завтовшки 3-4 мм з начинкою, що укладається зверху.
За словами дієтолога, якщо почитати історію піци, ми можемо зрозуміти, що спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода+оливкова олія та начинка, куди завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарелла, пекорино романо чи пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або шинка, гриби та томатний соус.
«Тепер питання: що з цих інгредієнтів нагадує вам «сміттєву їжу»? А як же піца з беконом, ковбасою та пепероні? А це вже американська інтерпретація, яка з’явилася після імміграції італійців у США», – зазначає Сніжана Ворошилова.
Таким чином, напрошується висновок: усе залежить від начинки, яку кладуть у цю ароматну випічку.
Фахівець дає такі поради:
Ви також можете дізнатися:
Жива класика просто неба, серед квітів і дерев – у Ботанічному саду знову стартують концерти… Read More
Жінки з усієї планети невпинно захоплюються бразильській «генетиці» і часто бажають наслідувати в таких пишних… Read More
Кожен з нас хоча б раз у житті співав українську народну пісню. Навіть якщо вокал… Read More
Завтра, у четвер, 22 травня 2025 року, частина одеського мікрорайону Черемушки чекає на аварійне відключення… Read More
Теплицька громада попрощається із захисником України Ігорем Борисовичем Савченком, який три роки вважався безвісти зниклим. Read More
В Одесі оголосили нові тендери на закупівлю нового обладнання та обшивки для модернізації чотирьох трамвайних… Read More