Щороку західні вчені досліджують продукти на рівень забруднення пестицидами і публікують два списки – найбрудніших і найчистіших продуктів. Про це розповіла український нутриціолог Анастасія Голобородько.
На думку нутріціолога, чутливе травлення, псевдоалергія та непереносимість продуктів є наслідком надто великого навантаження на наш організм пестицидів та інших елементів, які використовують при вирощуванні овочів та фруктів. У зв’язку з цим Анастасія Голобородько радить дотримуватися наступних порад при виборі продуктів:
Фахівець зазначає: незважаючи на те, що це дослідження проводиться у Штатах, практика показує, що цим списком можна скористатися і в Європі.
Ці дослідження американських учених показують рівень забруднення продуктів за сезон 2022 року.
Вас також може зацікавити:
Існують рекомендації фахівців, які допоможуть зробити огляд більш результативним та інформативним. Read More
Станом на вечір суботи, 4 жовтня 2025 року, в Одесі міські служби продовжують працювати у… Read More
Колишнього директора та вчителя фізкультури Вікторівської початкової школи Старомаяківської громади Березовського району Одеської області Віктора… Read More
Майже ніхто не чув про академіка Михайла Кравчука — геніального українського математика, який стояв біля… Read More
Сьогодні, 4 жовтня, у Приморському районі Одеси тимчасово перекрили рух транспорту через аварійне дерево, яке… Read More
Сьогодні, в суботу, 4 жовтня 2025 року, розпочалася 1319-та доба з початку широкомасштабної збройної агресії… Read More