Щороку західні вчені досліджують продукти на рівень забруднення пестицидами і публікують два списки – найбрудніших і найчистіших продуктів. Про це розповіла український нутриціолог Анастасія Голобородько.
На думку нутріціолога, чутливе травлення, псевдоалергія та непереносимість продуктів є наслідком надто великого навантаження на наш організм пестицидів та інших елементів, які використовують при вирощуванні овочів та фруктів. У зв’язку з цим Анастасія Голобородько радить дотримуватися наступних порад при виборі продуктів:
Фахівець зазначає: незважаючи на те, що це дослідження проводиться у Штатах, практика показує, що цим списком можна скористатися і в Європі.
Ці дослідження американських учених показують рівень забруднення продуктів за сезон 2022 року.
Вас також може зацікавити:
Увечері середи, 19 листопада, частина одеського мікрорайону Таїрова залишилася без води через аварію на водопроводі.… Read More
Domino Foundation продовжує практичну допомогу українським захисникам. Це приклад того, як бізнес може забезпечити армію… Read More
У четвер, 20 листопада 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More
Одеські лікарі оглянули близько 400 осіб, серед яких 207 дітей. У дорослих пацієнтів виявлено 116… Read More
Стабілізаційні відключення електроенергії, введені по всій країні після чергової масованої атаки росіян на енергооб'єкти, триватимуть… Read More
В Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.Грушевського відбулась презентація історико-краєзнавчого дослідження «Німецький мандрівник Йоган… Read More