У багатьох буває ситуація, коли з вечора ви забули викласти м'ясо з морозилки і на час приготування обіду воно все ще не розморозилося. Або до вас несподівано мають нагрянути гості, а частування в морозильній камері… Як розморозити м'ясо за 10-15 хвилин, але так, щоб його смак не постраждав, дізнаєтесь із нашої публікації.
Вам знадобиться герметичний пакет, дві каструлі та гаряча вода. М’ясо кладемо в герметичний пакет, що закривається (наприклад, для заморожування). Поставте одну каструлю дном угору в кухонній раковині, а зверху покладіть пакет з м’ясом. Зверху на м’ясо поставте каструлю із гарячою водою. Тиск та тепло допоможуть дуже швидко розморозити м’ясо.
Вам знадобиться тарілка і мікрохвильова піч. Кладемо м’ясо на тарілку, ставимо режим розморожування і відправляємо тарілку в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
Періодично перевіряємо, як триває процес. Якщо потрібно, перевертаємо. Швидкість залежить від розміру м’яса, тому цей варіант рекомендується для невеликих шматків.
Швидко розморозити м’ясо можна маринуванням. Кислотність швидко підніме температуру і це сприятиме швидкому розморожуванню.
Налийте в ємність теплу воду і додайте трохи оцту (три столові ложки). Покладіть м’ясо у воду і дайте йому просочитися. Переверніть 2-3 рази, щоб воно повністю просочилося водою з оцтом. Дайте м’ясу постояти в ємності з гарячою водою кілька хвилин.
Читайте також: Як може нашкодити м’ясна пінка?
Наповніть велику миску холодною водою. Покладіть м’ясо у водонепроникний пакет. Зануріть його у воду. Використовуйте тарілку або інший важкий предмет для придушення м’яса. Воно має повністю зануритися у воду.
Цей варіант підходить для певних шматків м’яса – курячих грудок, свинячих відбивних або фаршу.
Ви також можете дізнатися: Як вибрати правильну ковбасу, а не підробку
Розморожування у холодильнику зазвичай вимагає більше часу. Можна поставити на ніч, а можливо доведеться чекати і довше – все залежить від розміру шматків і типу м’яса. Наприклад, реберця, можуть розморожуватися до 24 годин.
Деякі види м’яса можна зовсім не розморожувати або починати готувати тоді, коли воно розмерзло зовсім небагато. Це стосується стейків, свинячих відбивних, яловичого фаршу або курячої грудки. При приготуванні вони стануть навіть смачнішими. А ось шматки свинини чи курки так готувати не варто – вони можуть залишитися всередині сирими.
Ще статті на тему:
За матеріалами rbc.ua, фото: 24 канал
Українська фауна нині переживає безліч викликів. Війну, кліматичні зміни та агресивну діяльність людей. У цьому… Читати далі
Саврань — столиця лісової перлини Одещини — ташується в межиріччі річок Савранки та Південного Бугу.… Читати далі
В Одеській ОВА розпорядилися знести пам’ятник Олександру Пушкіну на Приморському бульварі. Але муніципальна влада не… Читати далі
Незвичайні та ненудні страви з рису: рис з яйцем, суп-пюре або цукерки підготувало «Одеське життя»… Читати далі
Держслужбовцям і військовим в Україні заборонили користуватися Телеграмом на службових пристроях. Таке рішення ухвалив Національний… Читати далі
У суботу, 21 вересня, з 06:00 до 17:00 буде частково знеструмлено Приморський, Хаджибейський і Пересипський… Читати далі