Як ми зазвичай вчимося готувати ті чи інші, як вишукані, так і найпростіші страви? Хтось переймає потрібні навички у своїй родині, хтось навчається у своїх рідних та друзів, а хтось намагається втілити на своїй кухні побачене у кулінарних шоу. Але часто буває, що часом ми робимо кулінарні помилки, а потім дивуємося, що результат не виправдовує наших очікувань. Про деякі такі поширені промахи розповість «Одеське життя». А почнемо, мабуть, із найпростішої, на перший погляд, страви.
Яєчня – традиційний для багатьох з нас сніданок. І, здавалося б, що може бути простіше та швидше? Але як ми її готуємо? Дістаємо яйця з холодильника і одразу починаємо смажити? А потім виходить не дуже смачно…
Вся річ у тому, що холодному білку знадобиться значно більше часу, щоб повністю просмажитись, у той час як жовток за цей час встигне звернутися і стане твердим.
Рекомендуємо скористатися такою кухонною порадою (або лайфхаком, якщо хочете): щоб отримати твердий білок і рідкий жовток, дістаньте яйця з холодильника заздалегідь і потримайте якийсь час за кімнатної температури, щоб вони зігрілися. При жарінні додайте на сковороду трохи води, а потім закрийте кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати яйця, щоб не нашкодити здоров’ю.
Ви також можете дізнатися:
Неділя, 17 серпня 2025 року, обіцяє бути в Одесі неспокійним: після невеликої перерви російські терористи… Read More
Серпень в Одесі – це спека, що палає, мов полуденне сонце, і літо, яке тане,… Read More
За даними синоптиків, завтра, в понеділок, 18 серпня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More
В Одесі є Ланжеронівська вулиця, Ланжеронівський узвіз, нарешті перший міський пляж — Ланжерон. Історію Одеси… Read More
На території Одеської області до кінця вересня 2025 року діє заборона на вилов річкових раків… Read More
Під час війни експозиція археологічного музею була демонтована, цінності евакуйовані. Про те, як зберегти колекцію,… Read More