Як ми зазвичай вчимося готувати ті чи інші, як вишукані, так і найпростіші страви? Хтось переймає потрібні навички у своїй родині, хтось навчається у своїх рідних та друзів, а хтось намагається втілити на своїй кухні побачене у кулінарних шоу. Але часто буває, що часом ми робимо кулінарні помилки, а потім дивуємося, що результат не виправдовує наших очікувань. Про деякі такі поширені промахи розповість «Одеське життя». А почнемо, мабуть, із найпростішої, на перший погляд, страви.
Яєчня – традиційний для багатьох з нас сніданок. І, здавалося б, що може бути простіше та швидше? Але як ми її готуємо? Дістаємо яйця з холодильника і одразу починаємо смажити? А потім виходить не дуже смачно…
Вся річ у тому, що холодному білку знадобиться значно більше часу, щоб повністю просмажитись, у той час як жовток за цей час встигне звернутися і стане твердим.
Рекомендуємо скористатися такою кухонною порадою (або лайфхаком, якщо хочете): щоб отримати твердий білок і рідкий жовток, дістаньте яйця з холодильника заздалегідь і потримайте якийсь час за кімнатної температури, щоб вони зігрілися. При жарінні додайте на сковороду трохи води, а потім закрийте кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати яйця, щоб не нашкодити здоров’ю.
Ви також можете дізнатися:
Увечері середи, 19 листопада, частина одеського мікрорайону Таїрова залишилася без води через аварію на водопроводі.… Read More
Domino Foundation продовжує практичну допомогу українським захисникам. Це приклад того, як бізнес може забезпечити армію… Read More
У четвер, 20 листопада 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More
Одеські лікарі оглянули близько 400 осіб, серед яких 207 дітей. У дорослих пацієнтів виявлено 116… Read More
Стабілізаційні відключення електроенергії, введені по всій країні після чергової масованої атаки росіян на енергооб'єкти, триватимуть… Read More
В Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.Грушевського відбулась презентація історико-краєзнавчого дослідження «Німецький мандрівник Йоган… Read More