Як ми зазвичай вчимося готувати ті чи інші, як вишукані, так і найпростіші страви? Хтось переймає потрібні навички у своїй родині, хтось навчається у своїх рідних та друзів, а хтось намагається втілити на своїй кухні побачене у кулінарних шоу. Але часто буває, що часом ми робимо кулінарні помилки, а потім дивуємося, що результат не виправдовує наших очікувань. Про деякі такі поширені промахи розповість «Одеське життя». А почнемо, мабуть, із найпростішої, на перший погляд, страви.
Яєчня – традиційний для багатьох з нас сніданок. І, здавалося б, що може бути простіше та швидше? Але як ми її готуємо? Дістаємо яйця з холодильника і одразу починаємо смажити? А потім виходить не дуже смачно…
Вся річ у тому, що холодному білку знадобиться значно більше часу, щоб повністю просмажитись, у той час як жовток за цей час встигне звернутися і стане твердим.
Рекомендуємо скористатися такою кухонною порадою (або лайфхаком, якщо хочете): щоб отримати твердий білок і рідкий жовток, дістаньте яйця з холодильника заздалегідь і потримайте якийсь час за кімнатної температури, щоб вони зігрілися. При жарінні додайте на сковороду трохи води, а потім закрийте кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати яйця, щоб не нашкодити здоров’ю.
Ви також можете дізнатися:
В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More
Доброго ранку, друзі! Почніть свій день з посмішки - ми підготували для вас свіжу порцію… Read More
Привоз в останню декаду листопада: легкий дощик, «тяжкий» вітерець. Людей (чи так здалось) менше, аніж… Read More
Що святкують в Україні та світі 22 листопада. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Read More
Церковне свято сьогодні, 22 листопада. Розповідаємо, пам'ять яких святих вшановують православні віряни в цей день,… Read More
У п'ятницю, 22 листопада, магнітосфера Землі буде в спокійному стані. Магнітних бур не очікується. Read More