Статті

Як приготувати макарони, щоб не злипалися: 3 поширені помилки

Здавалося б, що може бути простіше, як зварити макарони? На перший погляд, із цим завданням під силу впоратися лажі людині, далекій від тонкощів «високої кухні». Тим не менш, «на виході» у багатьох чомусь виходить не апетитна і смачна страва, а в кращому випадку макаронна каша, а в гіршому – і грудка тіста, що зовсім злиплася. Що ми робимо не так?

«Одеське життя» продовжує ділитися кухонними хитрощами та корисними порадами. І сьогодні ми розповімо, які поширені помилки багато хто з нас припускає при варінні макаронів.

За словами експертів з виробництва макаронних виробів, у всьому світі любителі макаронів зазвичай допускають три основні помилки.

Помилка 1. Мало води

Перша помилка, яку часто допускають люди під час приготування макаронів – недостатня кількість води при варінні.

Якщо варити макарони в невеликій кількості води, то крохмаль від макаронів розчиняється у воді і, при малій кількості рідини, його концентрація перетворює воду на в’язку кашу, а макарони починають злипатися.

Правильне співвідношення при варінні макаронних виробів – від 500 мл до 1 літра води на кожні 80-100 г макаронів. Для цього використовуйте великий посуд з високими стінками.

Читайте також: Як правильно варити пельмені: ви здивуєтеся

Помилка 2. Покласти макарони в каструлю перед закипанням

Ще одна поширена помилка – додавати макарони до каструлі до закипання води.

Якщо додати макарони у воду, перш ніж вона закипить, вони почнуть склеюватися. Справа в тому, що молекули води рухаються недостатньо швидко в не закипілій воді, а крохмаль уже почав виділятися.

Помилка 3. Забути перемішувати

Також не забувайте перемішувати макарони, щоб уникнути великої концентрації крохмалю.

Намагайтеся уникати таких помилок під час приготування макаронів, і тоді якість готової страви вас не розчарує. Але тут важлива ще одна умова: якість виробів.

Ви також можете дізнатися: Кулінарні хитрощі: як правильно додавати в пасту сир

Які макарони краще вибрати

І тут треба зазначити, що немає кращого варіанту, ніж макаронні вироби із твердих сортів пшениці. Так, якісні макарони з твердих сортів трохи дорожчі за звичайні, але навіть з урахуванням високої ціни, їх перевага незаперечна:

  • такі макарони мають низький глікемічний індекс, а отже не шкодять фігурі;
  • після них довго не виникає почуття голоду;
  • вони не розварюються і не злипаються, на відміну від дешевших сортів.

Ще матеріали на тему:

За матеріалами rbc.ua

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

На Одещині продають базу відпочинку у районі, де пляжі офіційно закриті

Виставили на продаж базу відпочинку «Ракета» у селі Лиман Лиманської громади Білгород-Дністровського району. Яка ціна… Read More

23-11-2025 в 13:36
  • Новини

Кількість дітей з цукровим діабетом зросла: в Одесі вчать жити з цим діагнозом

У період війни кількість дітей із цукровим діабетом в Одесі зросла вдвічі. До 2022 року… Read More

23-11-2025 в 12:53
  • Новини

Війна триває: масована атака по Дніпру та Запоріжжю та плутанина навколо «мирного плану» США (ОНОВЛЕНО)

На 1369-й день війни Росія здійснила масовану атаку дронів по Дніпру та Запоріжжю  Постраждало щонайменше… Read More

23-11-2025 в 11:45
  • Реклама / Новини партнерів

Італійська якість у кожній парі: як вибрати преміальне взуття марки Преміата у Symbol

Італійські взуттєві бренди давно стали лідерами ринку, завдяки надійності, стилю та довговічності. Таке взуття обирають… Read More

23-11-2025 в 11:37
  • Статті

Вокальний гурт з Одещини зібрав та виконав тисячу народних пісень

Гурт «Перейм’яночка» не претендував на звання «народного», але воно прийшло до нього з народною любов’ю.… Read More

23-11-2025 в 10:27
  • Новини

Нічна атака на Одещину: пошкоджені об’єкти енергетики та житлові будинки

У ніч на неділю, 23 листопада 2025 року, Одещина пережила чергову ворожу атаку ударними безпілотниками.… Read More

23-11-2025 в 09:56