Статті

Як правильно додавати цибулю в салат: ви здивуєтеся

«Одеське життя» продовжує знайомити своїх читачів із маленькими кухонними хитрощами. Адже як часто ми часом припускаємося помилок у приготуванні, здавалося б, найпростіших страв, а потім дивуємося тому, що смак страви далеко не ідеальний. І сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати салат із цибулею, щоб додати до нього незвичайні смакові нотки.

Як приготувати смачний салат із цибулею

Можливо, ви й не помічали, скільки разів псували смак салату, до якого входить цибуля. Адже цей овоч не варто додавати в їжу без попередньої обробки – у цибулі дуже різкий смак, який здатний перебити смак інших інгредієнтів, та й, до того ж, може спричинити печію.

Як зробити правильно? Хвилин за 10 до приготування салату киньте сиру цибулю в крижану воду і присипте сіллю. Також можна залити цибулю на 2-3 хвилини окропом.

Експерти стверджують, що після такої обробки з цибулі піде сильна гіркота і навіть з’являться солодкуваті нотки, що може надати вашому салату нового незвичайного смаку.

Не тільки «привід для сліз»: чим корисна цибуля

На думку вчених, цибуля – це не лише «привід для сліз». Ароматні цибулини цієї рослини надзвичайно багаті на речовини, корисні для здоров’я,

Цибуля – цінне харчове джерело вітаміну С, сірки, флавоноїдів та інших сполук.

Крім того, доведено, що вживання цибулі знижує артеріальний тиск та ризик розвитку інфаркту, запобігаючи появі тромбів, а також допомагає регулювати рівень ліпідів та холестерину в крові, а клітковина цибулі сприяє оптимальному перетравленню їжі.

Ця рослина також містить розчинний вуглевод олігофруктозу, що сприяє зростанню здорової мікрофлори кишечника та корисна при діареї. Фітохімічні речовини цибулі, що борються із вільними радикалами, знижують ризик розвитку виразкової хвороби шлунка.

Хром, що міститься в цибулі, допомагає регулювати рівень глюкози в крові, а сірка прискорює вироблення інсуліну, що важливо для хворих на цукровий діабет.

У той же час не слід забувати, що є люди, яким цибуля категорично протипоказана.

Раніше ми розповідали, як правильно приготувати яєчню, а також як зварити пельмені, щоб вони не злиплися.

Вас також може зацікавити:

За матеріалами rbc.ua та apteka.ua. Фото із сайту Готуємо вдома та pixabay.com

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Пішов з життя рок-легенда Оззі Осборн – музикант активно підтримував Україну

Сьогодні, у вівторок, 22 липня 2025 року, у віці 76 років помер культовий рок-музикант, вокаліст… Read More

22-07-2025 в 23:26
  • Новини

В Одесі відбулася акція проти закону, що загрожує незалежності НАБУ та САП (фото)

Сьогодні, у вівторок, 22 липня 2025 року, в Одесі, як і в ряді інших міст… Read More

22-07-2025 в 22:10
  • Статті

Одеський узвіз Віталія Блажка перетворився і чекає на повернення трамваїв (фоторепортаж)

Узвіз Віталія Блажка (раніше відомий як Маринеска) в Одесі змінився до невпізнання. Після місяців роботи… Read More

22-07-2025 в 20:59
  • Новини

Прогноз погоди в Одесі на 23 липня: чи чекати нового дощу?

За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у середу, 23 липня 2025 року, в… Read More

22-07-2025 в 19:58
  • Статті

Липень по-одеськи: місто накрила довгоочікувана літня злива (фоторепортаж)

Таки сталося: серед звичної, виснажливої спеки, що вже давно стала частиною нашого одеського літа, сталося… Read More

22-07-2025 в 18:58
  • Статті

Втеча з одеського мурашника: як знайти тихий рай на Дністрі?

Літо в Одесі – це спроба відпочити в переповненому трамваї. Офіційно відкриті пляжі перетворилися на… Read More

22-07-2025 в 17:45