Статті

Як правильно додавати цибулю в салат: ви здивуєтеся

«Одеське життя» продовжує знайомити своїх читачів із маленькими кухонними хитрощами. Адже як часто ми часом припускаємося помилок у приготуванні, здавалося б, найпростіших страв, а потім дивуємося тому, що смак страви далеко не ідеальний. І сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати салат із цибулею, щоб додати до нього незвичайні смакові нотки.

Як приготувати смачний салат із цибулею

Можливо, ви й не помічали, скільки разів псували смак салату, до якого входить цибуля. Адже цей овоч не варто додавати в їжу без попередньої обробки – у цибулі дуже різкий смак, який здатний перебити смак інших інгредієнтів, та й, до того ж, може спричинити печію.

Як зробити правильно? Хвилин за 10 до приготування салату киньте сиру цибулю в крижану воду і присипте сіллю. Також можна залити цибулю на 2-3 хвилини окропом.

Експерти стверджують, що після такої обробки з цибулі піде сильна гіркота і навіть з’являться солодкуваті нотки, що може надати вашому салату нового незвичайного смаку.

Не тільки «привід для сліз»: чим корисна цибуля

На думку вчених, цибуля – це не лише «привід для сліз». Ароматні цибулини цієї рослини надзвичайно багаті на речовини, корисні для здоров’я,

Цибуля – цінне харчове джерело вітаміну С, сірки, флавоноїдів та інших сполук.

Крім того, доведено, що вживання цибулі знижує артеріальний тиск та ризик розвитку інфаркту, запобігаючи появі тромбів, а також допомагає регулювати рівень ліпідів та холестерину в крові, а клітковина цибулі сприяє оптимальному перетравленню їжі.

Ця рослина також містить розчинний вуглевод олігофруктозу, що сприяє зростанню здорової мікрофлори кишечника та корисна при діареї. Фітохімічні речовини цибулі, що борються із вільними радикалами, знижують ризик розвитку виразкової хвороби шлунка.

Хром, що міститься в цибулі, допомагає регулювати рівень глюкози в крові, а сірка прискорює вироблення інсуліну, що важливо для хворих на цукровий діабет.

У той же час не слід забувати, що є люди, яким цибуля категорично протипоказана.

Раніше ми розповідали, як правильно приготувати яєчню, а також як зварити пельмені, щоб вони не злиплися.

Вас також може зацікавити:

За матеріалами rbc.ua та apteka.ua. Фото із сайту Готуємо вдома та pixabay.com

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Війна, день 1295: наслідки повітряного удару по Україні та реакція Польщі

Російська армія в ніч на 10 вересня атакувала Україну 43 ракетами і 415 БПЛА. Частина… Read More

10-09-2025 в 09:34
  • Новини

Викрадення на Одещині: люди з посвідченням ГУР забрали військовозобов’язаного та стріляли по поліції

На півночі Одещини невідомі в цивільному одязі, які показали документи Головного управління розвідки, викрали військовозобов’язаного.… Read More

10-09-2025 в 08:29
  • Новини

Масова атака РФ: дрони та ракети обрушилися на Україну, частина БПЛА залетіла до Польщі

В ніч на 10 вересня Росія завдала масованого удару по території України з використанням дронів… Read More

10-09-2025 в 07:48
  • Новини

Температура морської води в Одесі 10 вересня: можна купатися

В Одесі зберігається чудова погода для пляжного відпочинку, а море залишається теплим і комфортним для… Read More

10-09-2025 в 07:24
  • Новини

В Одесі перевірили понад 1600 людей на рак шкіри: які результати

Минулого тижня в медзакладах Одеси відбувся День профілактики та раннього виявлення раку шкіри. У рамках… Read More

10-09-2025 в 07:11
  • Статті

Малеча в захваті: на одеській Соборці вже працює оновлений дитячий мега-майданчик (фоторепортаж)

На Соборній площі Одеси знову чути дитячий сміх. Після масштабних робіт тут запрацював оновлений дитячий… Read More

10-09-2025 в 06:44