Статті

Як правильно додавати цибулю в салат: ви здивуєтеся

«Одеське життя» продовжує знайомити своїх читачів із маленькими кухонними хитрощами. Адже як часто ми часом припускаємося помилок у приготуванні, здавалося б, найпростіших страв, а потім дивуємося тому, що смак страви далеко не ідеальний. І сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати салат із цибулею, щоб додати до нього незвичайні смакові нотки.

Як приготувати смачний салат із цибулею

Можливо, ви й не помічали, скільки разів псували смак салату, до якого входить цибуля. Адже цей овоч не варто додавати в їжу без попередньої обробки – у цибулі дуже різкий смак, який здатний перебити смак інших інгредієнтів, та й, до того ж, може спричинити печію.

Як зробити правильно? Хвилин за 10 до приготування салату киньте сиру цибулю в крижану воду і присипте сіллю. Також можна залити цибулю на 2-3 хвилини окропом.

Експерти стверджують, що після такої обробки з цибулі піде сильна гіркота і навіть з’являться солодкуваті нотки, що може надати вашому салату нового незвичайного смаку.

Не тільки «привід для сліз»: чим корисна цибуля

На думку вчених, цибуля – це не лише «привід для сліз». Ароматні цибулини цієї рослини надзвичайно багаті на речовини, корисні для здоров’я,

Цибуля – цінне харчове джерело вітаміну С, сірки, флавоноїдів та інших сполук.

Крім того, доведено, що вживання цибулі знижує артеріальний тиск та ризик розвитку інфаркту, запобігаючи появі тромбів, а також допомагає регулювати рівень ліпідів та холестерину в крові, а клітковина цибулі сприяє оптимальному перетравленню їжі.

Ця рослина також містить розчинний вуглевод олігофруктозу, що сприяє зростанню здорової мікрофлори кишечника та корисна при діареї. Фітохімічні речовини цибулі, що борються із вільними радикалами, знижують ризик розвитку виразкової хвороби шлунка.

Хром, що міститься в цибулі, допомагає регулювати рівень глюкози в крові, а сірка прискорює вироблення інсуліну, що важливо для хворих на цукровий діабет.

У той же час не слід забувати, що є люди, яким цибуля категорично протипоказана.

Раніше ми розповідали, як правильно приготувати яєчню, а також як зварити пельмені, щоб вони не злиплися.

Вас також може зацікавити:

За матеріалами rbc.ua та apteka.ua. Фото із сайту Готуємо вдома та pixabay.com

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Recent Posts

  • Новини

Білорусь звільнила десятки політв’язнів: серед них українці

13 грудня в результаті переговорів Білорусь звільнила понад сто цивільних осіб, які раніше перебували у… Read More

13-12-2025 в 21:34
  • Новини

Похолодання відкладається: якою буде погода в Одесі 14 грудня

У суботу, 14 грудня, в Одесі та області очікується спокійна зимова погода без небезпечних явищ.… Read More

13-12-2025 в 20:25
  • Новини

Світла не буде довго: мешканців Арцизу попередили про складну ситуацію

Після нічних обстрілів Арциз та довколишні села залишилися без електрики. Влада міста одразу попередила: швидкого… Read More

13-12-2025 в 19:25
  • Новини

Будинок знову в вогні: одесит, який втратив сім’ю через удар РФ, пережив нову трагедію

Сьогодні, під час однієї з найпотужніших атак на Одесу, загорівся будинок чоловіка, який вже пережив… Read More

13-12-2025 в 18:32
  • Новини

Коли повернуть світло до Одеси: що відомо після удару по енергетиці

Після потужної атаки на енергетичну інфраструктуру Одеського регіону залишилися без світла тисячі будинків. Енергетики говорять… Read More

13-12-2025 в 17:31
  • Новини

Одеса оговтується після наймасовішої атаки: що відбувається в місті зараз

Після потужного нічного удару по енергетичній інфраструктурі Одеса та область залишаються у складній ситуації. Влада… Read More

13-12-2025 в 16:26