До Великодня наші читачі поділилися улюбленими рецептами пасок, перевіреними десятиліттями. Одна — сирна, ніжна й проста у приготуванні. Інша — традиційна здобна, пишна, ароматна, з родзинками і цедрою. Обидві — з любов’ю і натхненням, щоб прикрасити ваш святковий стіл.
– Цю смачну сирну паску завжди випікала мама мого чоловіка. Мені смакує її ніжність та аромат. Часу на її приготування йде небагато. Швидко, просто і красиво. Переконана, що такі паски вийдуть у кожної господині.
Інгредієнти:
Глазур:
Приготування:
Спочатку збиваємо яйця до піни. Потім додаємо цукор і продовжуємо збивати до білого кольору. Кладемо розтоплене вершкове масло, збиваємо.
Кладемо м’який сир, добре вимішуємо. Додаємо цедру апельсина, сіль, розпушувач, соду, куркуму для кольору (за бажанням) і добре змішуємо. Потім додаємо родзинки, цукати, перемішуємо.
Тепер сиплемо борошно до тіста у кілька прийомів. Перемішуємо за допомогою міксера, а потім перемішуємо лопаткою.
Форми змащуємо олією і розкладаємо в них тісто, заповнюючи приблизно на одну третину. Верх пасок вирівнюємо ложкою, змащеною олією. Відправляємо паски у заздалегідь розігріту духовку до 180°C на 40-50 хвилин або до сухої зубочистки.
Якщо верхівки швидко темнішають, накрийте їх пергаментом або фольгою і допікайте.
Готові паски переносимо на дощечку та даємо повністю охолонути.
Тоді паски легко звільняються від форм.
Глазур:
До цукрової пудри вливаємо потрохи молоко, перемішуємо. Ставимо глазур на водяну баню, щоб вона не застигала.
Одну за одною беремо паски і перевертаємо, занурюючи у глазур. Поки глазур не схопилася, одразу прикрашаємо, щоб вони стали ще кращими. Кожна з вас зробить це на свій смак.
– Цей рецепт перевірений кількома поколіннями нашого роду. Паска виходить пухка, ароматна і сонячна.
Інгредієнти:
Приготування:
Замішуємо опару: дріжджі розчиняємо у теплому молоці, додаємо 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішуємо і ставимо у тепле місце.
Як опара збільшиться удвоє, додаємо решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимішуємо. Потім кладемо родзинки, курагу, журавлину і цедру.
Далі вимішуємо тісто до однорідної маси, наприкінці вливаємо розтоплене, але охолоджене вершкове масло і коньяк. Паска – це важка здоба, а алкоголь робить її пористою і допомагає тісту краще піднятись. В результаті отримуємо м’яку, ніжну паску.
Місити треба приблизно 15-20 хвилин, поки тісто не почне відставати від рук. Ставимо у тепле місце, даємо підійти. Тоді приминаємо і чекаємо, поки знову підійде.
Розкладаємо тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, даємо піднятись вдвоє.
У нагріту до температури 200°С духовку ставимо паски, через 10 хвилин зменшуємо температуру до 160-170°С. Випікаємо ще 50 хвилин.
З цієї порції виходять три паски діаметром приблизно 15, 20 і 25 см.
Нехай ваші пасочки прикрасять великодній кошик, святковий стіл та порадують гостей. Радісних свят!
Читайте також:
Начальник Одеської міської військової адміністрації (МВА) Сергій Лисак доручив посилити систему сповіщення про повітряну тривогу… Read More
Господарський суд Одеської області частково задовольнив позов прокуратури і наклав арешт на будівлю Одеського дельфінарію… Read More
Виконуючий обов'язки Одеського міського голови Ігор Коваль підписав розпорядження про звільнення заступника мера Валерія Силіна,… Read More
Президент Володимир Зеленський анонсував нову програму «УЗ-3000», за якою українці зможуть безкоштовно подорожувати країною на… Read More
У центрі Одеси, біля пам'ятника Дюку де Рішельє, розпочалася реконструкція напівциркульного будинку Завадовського. Історичну будівлю… Read More
В Одесі обговорили плани розвитку міста та підготовку до нового бюджетного року. Влада має намір… Read More