Статті

Ціни на Привозі наприкінці січня: «Що, знов яйця подорожчали?!»

Січневий Привоз після дощику: настрій у багатьох – як та незимова погода, хоча почула інше: «Та це ж наша звична одеська зима...». Хтось питає, чому немає снігу, хтось відповідає: «Навіщо він вам здався?»...

Скільки до Великодня?

– Ні, ну ти подивись: що, знов яйця подорожчали? От тільки збираюсь яйця купити, вони завжди дорожчають!..

– Та це, мабуть, нас з тими цінами на яйця до Великодня готують.

– Та до Великодня ще жити й жити! До чого тут ціна на яйця у січні?

– А це тобі тільки так здається. Час летить, як скажений… Он тільки-но, здається, до Нового року готувались. Тепер готуйся до подорожчання на продукти до Великодня…

До речі, а що з цінами на яйця і все інше?

Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)

  • картопля – 35-45 грн;
  • цибуля – 20-35 грн;
  • помідори – 60-100 грн;
  • буряк – 30-40 грн;
  • кабачки – 35-60 грн;
  • огірки – 90-120 грн;
  • солодкий перець – 60-100 грн;
  • баклажани – 50-80 грн;

Читайте також: Патладжан-манджаси – найулюбленіша Бесарабська страва з баклажанів та помідорів
  • капуста – 45-60 грн;
  • часник – 100-140 грн;
  • морква – 30-40 грн;
  • зелень у пучках – від 15-25 грн.

Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)

  • яблука – 30-50 грн;
  • груші – 50-110 грн;
  • банани – 50-70 грн;
  • грейпфрути – 60-80 грн;
  • гранати – 80-100 грн;
  • лимони – 50-80 грн;
  • малина – 100-120 грн;
  • виноград – 70-120 грн;
  • хурма – 90-180 грн;
  • мандарини – 60-90 грн;
  • апельсини – 60-90 грн.

Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза

  • яйця (десяток) – 45-90 грн;
  • бринза – 190-250 грн;
  • сир – 90-140 грн.

Ціни на м’ясо на одеському Привозі

Яловичина-телятина

  • задня частина – 240-260 грн;
  • теляча шия – 200-220 грн;
  • ребра – 120-150 грн;
  • антрекот – 180-200 грн.
Вас зацікавить: Як розморозити м’ясо швидко і правильно – цих хитрощів ви точно не знали

Свинина

  • задня частина – 160-170 грн;
  • шия – 200-220 грн;
  • лопатка – 130-150 грн;
  • ребра – 130-150 грн;
  • сало сире (від «тонкого» до «товстого») – 80-200 грн;
  • сало солоне (від «тонкого» до «товстого») – 150-300 грн.

Ціни на рибу у рибних рядах Привозу

  • товстолобик – 50-100 грн;
  • карасі – 70-90 грн;
  • лобань (він же морський пеленгас) – 90-150 грн;
  • судак – 130-190 грн;
  • короп – 70-120 грн.

Читайте також та порівнюйте: В Одесі на Привозі зрівнялася вартість картоплі та мандаринів: ціни 17 січня.

Фото авторки

Share
Мария Котова

В журналистику пришла достаточно поздно, слишком затянулся «поиск себя». В работе над материалами придерживаюсь правила: читателю должно быть интересно, должно «цепануть». Уделяю много внимания подаче: считаю очень важным, чтобы это блюдечко получилось с достойной каемочкой. Автор четырех изданных книг прозы.

Recent Posts

  • Новини

Церковне свято та іменинники 27 січня: історія, традиції та прикмети на Іоана Златоуста

Одеське Життя розповідає, яке церковне свято відзначають православні 27 січня за новим і старим стилем,… Read More

27-01-2025 в 06:12
  • Новини

Прогноз магнітних бур на 27 січня: чи буде спокійним початок тижня

Повідомляється, що за останні 24 години сонячна активність була на низькому рівні, і минулої доби… Read More

27-01-2025 в 05:52
  • Статті

Як спадкувати неприватизовану квартиру чи інше майно

Буває, що після смерті родича спадкоємці дізнаються, що квартира чи будинок, які він використовував, не… Read More

26-01-2025 в 23:20
  • Статті

Миті життя в Одесі за тиждень: без головної ялинки, але з іншими прикрасами

Телеграм-канал «Одеське життя» в строкатій стрічці подій, що відбуваються, розміщує фото «Мить одного одеського дня».… Read More

26-01-2025 в 23:19
  • Новини

Прогноз погоди на 27 січня: на одеситів чекає загадковий ранок

За інформацією синоптиків, завтра, у понеділок, 27 січня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More

26-01-2025 в 22:04
  • Статті

Велика суша і температурні рекорди: чи виживе сільське господарство Одещини?

Що таке «водохресні морози», одесити забули вже давно. А коли в січні людство відзначає Всесвітній… Read More

26-01-2025 в 20:06