«Контроль цукру в крові є дуже важливим аспектом збереження здоров'я в цілому. Якщо людина допускає постійне підвищення рівня цукру, це рано чи пізно призведе до цукрового діабету.
А при ньому знижується імунітет, людина частіше хворіє, рани та подряпини повільно гояться, порушується робота нирок, падає зір, руйнуються нервові закінчення та багато іншого . А щоб рівень цукру не стрибав від мінімуму до максимуму, варто дотримуватись деяких простих правил:
Скоротити вживання солодощів та хлібобулочних виробів – вони дають швидкі стрибки цукру до максимуму, потім слідує таке ж швидке падіння.
Щодня потрібно вживати продукти, які довго перетравлюються , наприклад, замість картоплі та макаронів — каші тривалого приготування або овочі з грубою клітковиною .
Не переїдати і не їсти через кожні годину-дві .
Якщо робите перекушування, то це повинні бути не цукерки та тістечка, а кисло-солодкі фрукти з жорсткою шкіркою .
Уникати тривалих нервових напруг та стресів . Налагодити повноцінний сон і давати собі хоч би мінімальне фізичне навантаження. Тоді наш організм правильно витрачатиме цукор».
Наталія ХОДЄЄВА, нутриціолог, консультант з харчування
Читайте також:
Сьогодні, 5 вересня, в Одеській області проводять церемонії прощання зі старшими матросами Іваном Кутеповим і… Read More
Хоча ночі в Одесі стали прохолоднішими, морська вода біля узбережжя, як і раніше, залишається комфортною… Read More
Культурний оглядач «Одеського Життя» Юлія Сущенко зібрала найцікавіші культурні події Одеси які варто відвідати першого… Read More
У четвер, 4 вересня, в Європейському ліцеї під час повітряної тривоги, коли школярі перебували в… Read More
Доброго ранку, друзі! А як же йому не бути добрим, коли сьогодні п'ятниця і зовсім… Read More
Сьогодні, 5 вересня 2025 року, магнітних бур не очікується, геомагнітне поле залишиться спокійним. Read More