«Контроль цукру в крові є дуже важливим аспектом збереження здоров'я в цілому. Якщо людина допускає постійне підвищення рівня цукру, це рано чи пізно призведе до цукрового діабету.
А при ньому знижується імунітет, людина частіше хворіє, рани та подряпини повільно гояться, порушується робота нирок, падає зір, руйнуються нервові закінчення та багато іншого . А щоб рівень цукру не стрибав від мінімуму до максимуму, варто дотримуватись деяких простих правил:
Скоротити вживання солодощів та хлібобулочних виробів – вони дають швидкі стрибки цукру до максимуму, потім слідує таке ж швидке падіння.
Щодня потрібно вживати продукти, які довго перетравлюються , наприклад, замість картоплі та макаронів — каші тривалого приготування або овочі з грубою клітковиною .
Не переїдати і не їсти через кожні годину-дві .
Якщо робите перекушування, то це повинні бути не цукерки та тістечка, а кисло-солодкі фрукти з жорсткою шкіркою .
Уникати тривалих нервових напруг та стресів . Налагодити повноцінний сон і давати собі хоч би мінімальне фізичне навантаження. Тоді наш організм правильно витрачатиме цукор».
Наталія ХОДЄЄВА, нутриціолог, консультант з харчування
Читайте також:
Будівництво важливої повітряної лінії електропередачі між Румунією та Молдовою наближається до завершення. Частина цієї інфраструктури… Read More
Поблизу Татарбунар на річці Когильник викрили місцевого жителя, який незаконно виловив 42 риби та застосував… Read More
Протягом тижня з 13 по 20 жовтня в Румунії неподалік від кордону з Одеською областю… Read More
Доброго ранку, друзі! Вітаємо з вівторком! Тиждень набирає обертів, і щоб він був легким та… Read More
За прогнозами вчених, 21 жовтня очікується невелика геомагнітна активність. Незважаючи на «зелений рівень», метеочутливі люди… Read More
Перш ніж поринути в обговорення, як вибрати букет квітів в Одесі, давайте згадаємо, чому їх… Read More