«Контроль цукру в крові є дуже важливим аспектом збереження здоров'я в цілому. Якщо людина допускає постійне підвищення рівня цукру, це рано чи пізно призведе до цукрового діабету.
А при ньому знижується імунітет, людина частіше хворіє, рани та подряпини повільно гояться, порушується робота нирок, падає зір, руйнуються нервові закінчення та багато іншого . А щоб рівень цукру не стрибав від мінімуму до максимуму, варто дотримуватись деяких простих правил:
Скоротити вживання солодощів та хлібобулочних виробів – вони дають швидкі стрибки цукру до максимуму, потім слідує таке ж швидке падіння.
Щодня потрібно вживати продукти, які довго перетравлюються , наприклад, замість картоплі та макаронів — каші тривалого приготування або овочі з грубою клітковиною .
Не переїдати і не їсти через кожні годину-дві .
Якщо робите перекушування, то це повинні бути не цукерки та тістечка, а кисло-солодкі фрукти з жорсткою шкіркою .
Уникати тривалих нервових напруг та стресів . Налагодити повноцінний сон і давати собі хоч би мінімальне фізичне навантаження. Тоді наш організм правильно витрачатиме цукор».
Наталія ХОДЄЄВА, нутриціолог, консультант з харчування
Читайте також:
На сцені Одеського академічного театру музичної комедії ім. М.Водяного (ОАТМК) – неперевершена бродвейська класика «У… Читати далі
Ольга Глуха завжди мріяла знайти справу свого життя. Коли ж обирала, куди піти вчитися, мама… Читати далі
19 і 20 жовтня 2024 року в Одесі відбудуться велоперегони, у зв'язку з чим тимчасово… Читати далі
Одеса готується до зими. Наразі комунальні служби продовжують обстежувати та відновлювати теплові мережі. Вже виявлено… Читати далі
У сезоні шкільних ліг 2024/2025 за чемпіонські титули готові боротися майже 900 спортивних команд Одеської… Читати далі
Цей рік в Україні оголошено роком Сергія Параджанова. Сторіччя з дня народження геніального митця відзначили… Читати далі