Новости Одессы и Одесской области

В Одесі впроваджують швейцарську модель роботи з наркозалежними людьми

В Одесі впроваджують швейцарську модель роботи з наркозалежними людьми

В Одесі запроваджують сучасні моделі роботи з наркозалежними людьми.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради.

Сьогодні під головуванням Одеського міського голови Геннадія Труханова відбулася робоча нарада, в ході якої була представлена Громадська ініціатива протидії поширенню наркотиків «Одеса проти наркотиків».

У нараді взяли участь: депутати і керівники структурних підрозділів Одеської міської ради, представники неурядових організацій, соціальних і медичних установ, діяльність яких в тій чи іншій мірі пов’язана з людьми, що вживають різні види психоактивних речовин.

У продовження зустрічі з міжнародним експертом, керівником неурядової організації «Licit» паном Джейкобом Хубертом на основі зібраних за два місяці пропозицій був розроблений комплекс рекомендацій по впровадженню в Одесі швейцарської моделі роботи з наркозалежними людьми.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханова, проблема вживання психоактивних речовин в Україні набагато ширша, ніж в Швейцарії. Окрім важких ін’єкційних наркотиків, широко поширені речовини, які не підпадають під дію законодавства України як заборонені, а їх дія на людський організм набагато згубніша, ніж традиційних наркотиків.

Вирішенням проблеми може стати масштабна інформаційно-освітня робота серед молоді про дію цих речовин на людський організм, а також пропаганда здорового способу життя, широке залучення дітей і молоді до творчої діяльності і зайняття спортом.

В ході наради було зазначено, що при розробці міських програм необхідно чітко розмежовувати поняття «поширення» і «вживання» наркотиків. Поширення наркотиків — це злочин. Для людей, що поширюють наркотики, законодавство передбачає покарання. Вживання наркотиків — це залежність. Люди, що вживають наркотики, потребують лікування і соціальної адаптації.

Розроблена Громадська ініціатива включає комплекс заходів, які умовно можна розділити на чотири напрями:
— інформаційно-роз’яснювальна робота;
— протидія поширенню наркотиків та інших психотропних речовин;
— надання соціально-медичних і психологічних послуг;
— формування і реалізація міської політики по пропаганді здорового способу життя.

Фото: nonarcotic.com.ua

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции