За кілька днів до Святвечора в Южному почали випікати святкові калачі, які залишаться головним продуктом пекарень аж до Водохреща.
Про це повідомляє ЛАН.
У южненській приватній пекарні планують працювати до останнього, щоб спекти як мінімум три тисячі калачів, і досягти результату 2019 року. Для начинки використовують мак, горіхи, родзинки, заварний крем, а для посипання — мак і кунжут, а також кокосову стружку для «снігового» калачика. Вартість калачів в пекарні — від 30 гривень, найдорожчий калач, вагою в 1 кг, коштує 120 гривень.
До пакування святкових калачів додають тексти різдвяних колядок.
Випікають смаколики до Різдва і на южненському хлібному заводі, там планують спекти 15-17 тисяч калачів. Ціни залишилися торішніми — між 35 і 40 грн. Кожен калачик — особливий завдяки ручній роботі.
Фото: ЛАН