Новости Одессы и Одесской области

У місті на Одещині працюють над мапою історичних будівель

У місті на Одещині працюють над мапою історичних будівель

Віртуальну карту старовинних будівель міста розробляють в Ізмаїлі Одеської області.

Про це повідомляє портал Zruchno.Travel із посиланням на громадську організацію «Придунайський центр громадських ініціатив».

Сайт-карта буде створена в рамках проекту «Відкриваємо невідому Україну: архітектурна історична спадщина Ізмаїла», який фінансується за підтримки ReHERIT.

Робота над створенням віртуальної карти старовинних будівель Ізмаїла стартувала в квітні і триватиме три місяці. Зараз активісти організації «Придунайський центр громадських ініціатив» ведуть роботу зі збору даних про будівлі – вивчають «Ізмаїльський архів», а також спілкуються з Ізмаїльськими старожилами і любителями історії міста.

До червня на карту буде нанесено не менше сотні історичних будівель, проте загальна їх кількість становить кілька сотень. Сайт-карта буде доступна російською, українською та англійською мовами.

Крім того, за підсумками проекту буде розроблена і опублікована брошура про старовинні будівлі та історичні епохи, в які вони були побудовані, українською та англійською мовою, яка буде роздана навчальним закладам міста, музеям, готелям, закладам сфери громадського харчування.

Фото: Zruchno.Travel

 

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции