Одеса потрапила до переліку міст із низьким рівнем публічності місцевої влади

Впродовж червня-серпня 2019 року в усіх обласних центрах України проводилося шосте вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування.

Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

Дослідження передбачало подання та опрацювання відповідей на інформаційні запити, аналіз контенту офіційних вебсайтів та друкованих видань муніципалітетів, моніторингові візити та безпосереднє спостереження за роботою органів та посадових осіб місцевого самоврядування, опрацювання місцевих нормативно-правових актів.

Активна фаза моніторингу тривала у червні-серпні 2019 року і була націлена на аналіз стану виконання міськими головами, виконавчими органами та депутатами повноважень у сфері прозорості, відкритості та підзвітності протягом 2018 року.

Індекс публічності місцевого самоврядування.

Так, лідером у рейтингу став Івано-Франківськ. А от Одеса опинилася серед міст із низьким рівнем публічності. Однак, як заявляють автори індексу публічності, у порівнянні із минулими роками ситуація із публічністю владив Одесі покращилась:

— Проблеми з публічним звітуванням, а також оприлюдненням суспільно-корисної інформації зафіксовані і в муніципалітетах Запоріжжя та Одеси. Потрібно відзначити, що навіть міста, які зайняли останні позиції в рейтингу, демонструють значний прогрес порівняно з попередніми роками (зокрема Одеса додала 9,7%, а Запоріжжя – 7%), однак програють конкуренцію іншим муніципалітетам, які змінюються значно швидше.

Детальніше про публічність міста Одеса — тут.


Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що одесит потрапив до рейтингу найгарніших людей світу. Також Одеса опинилася у лідерах серед міст, де найбільше купують новий iPhone 11.

Фото: Lotsia

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

«Украинское ПВО бьет по жилым кварталам»: как россияне оправдывают свои военные преступления

Российские пропагандисты распространяют очередной фейк о том, что украинская ПВО якобы бьет по своим же… Читать далее

2024-09-19
  • Новости

В Одессе сделали платными две сотни паркомест вокруг известного парка

В Одессе станут платными почти 200 парковочных мест вокруг парка Победы. Поступления от сборов планируется… Читать далее

2024-09-19
  • Новости партнеров

Где распечатать книгу в Украине

Необходимость распечатать книгу знакома многим: преподавателям и студентам, учителям и родителям школьников, молодым ученым и… Читать далее

2024-09-19
  • Статьи

Как самостоятельно узнать про землетрясение заранее

16 сентября 2024 года в Одессе произошло землетрясение. В разных точках Одесской области оно имело… Читать далее

2024-09-19
  • Новости

В Одессе детскую библиотеку превратили в современный культурный хаб

Детская библиотека №37 в Пересыпском районе Одессы претерпела значительные изменения благодаря менторской поддержке Одесского художественного… Читать далее

2024-09-19
  • Новости

В Одессе должникам за коммунальные услуги готовят неприятные запреты

Одесские тарифы на воду и газ не меняются с начала полномасштабного вторжения, но многие жители… Читать далее

2024-09-19