Новости Одессы и Одесской области

Глава Держмитслужби розповів, як боротиметься з контрабандою на митниці Одеси

Глава Держмитслужби розповів, як боротиметься з контрабандою на митниці Одеси

Кадрова реформа та обмін інформацією з іноземними колегами допоможуть нормалізувати ситуацію на одеських митницях.

Про це повідомив глава Державної митної служби Максим Нефьодов у інтерв’ю 24 каналу.

— Ми поспілкувалися з митником, що працює на Одещині, та поставили йому запитання – які схеми працюють і хто покриває найбільші потоки на митниці в Одесі. Відповідь була така: «Вадим Альперін та Орест Фірманюк клали на всіх. Орест кричить, що він з новою владою і зараз працює нібито у «білу». Він реально під ковпаком і тому намагається здаватися супер пухнастим, але це до місяця. Альперін працює більш-менш рівно. Орест його сприймає як конкурента», — заявив Нефьодов.

На запитання журналіста телеканалу, які  стосунки у Нефьодова з Альперіним та Фірманюком, він відповів:

— Стосунків у мене з ними немає. Будь-яка людина, не залежно від її прізвища, яка не хоче працювати у білу, звичайно, є моїм ворогом і завжди буде. Щодо прізвищ, якщо хтось хоче працювати чесно і оформлюється легально, показує правильні ціни і не намагається маніпулювати з якимись пересортами і вагою, то ми працюємо законно.

Довідка. Хто такі Альперін та Фірманюк?

Вадим Альперін відомий як «король Одеської контрабанди». Йому приписували фактичний контроль за Одеською митницею, а статки оцінюють у мільярд доларів.

Орест Фірманюк – бізнесмен, якого вважають організатором митних схем та один з ключових гравців на ринку контрабанди товарів господарської групи і тканин.

— Чи ці люди пручаються і роблять спротив? Звичайно. Чи митники в Одесі і загалом хочуть працювати законно? Звичайно, ні. Кожен митник хоче працювати в Одеському торговому порті, що є найвигіднішим місцем, яке дає доступ до величезних фінансових ресурсів. Цю ситуацію ми ламаємо, система пручається. Наприклад, нещодавно одному з митників спалили машину, були підозри, що намагалися пошкодити сканер, на щастя з ним все добре. Але це справжня війна, — каже Максим Нефьодов.

контрабнада одеса

Вадим Альперін та Орест Фірманюк

— Ми маємо співпрацювати з правоохоронцями, робити кадрову реформу, інвестувати у безпеки, інфраструктуру, обмінюватися інформацією з іноземними колегами аби перевіряти вартість і номенклатуру вантажів, які везуть. І лише комбінація цих багатьох факторів допомагає нормалізувати ситуацію, — додав Нефьодов.

Фото: Українська правда

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции