Новости Одессы и Одесской области

Прикордонники провели забіг Пам’яті у парку Перемоги (ФОТО)

Прикордонники провели забіг Пам’яті у парку Перемоги (ФОТО)

Напередодні Дня прикордонника, в Одесі, у парку Перемоги відбувся забіг Пам’яті, організатором якого виступило Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Забіг присвячений пам’яті стражів кордону, які загинули під час виконання службового обов’язку. Серед учасників спортивного заходу — військовослужбовці Одеського прикордонного загону, загону Морської охорони, окремої авіаційної ескадрильї, клінічного госпіталю, офіцери регіонального управління та члени їх сімей.

В парку Перемоги було розгорнуто інформаційні пункти, у яких одесити та гості міста мали змогу ознайомитись із сьогоденням прикордонної служби та участю прикордонників у проведенні антитерористичної операції.

Також на місці були організовані і різноманітні конкурси. Разом з тим, присутнім на практиці продемонстрували специфіку роботи прикордонних кінологів та їхніх чотирилапих помічників. Після того, як собаки з легкістю відшукали приховані закладки, був відпрацьований елемент затримання прикордонним нарядом порушника кордону. Дане дійство настільки сподобалося глядачам, що декотрі з них залюбки одягали спеціальний дресирувальник костюм та випробували себе у якості порушника.

І чоловіки, і жінки, словом, всі без виключення прикордонники взяли участь у забігу на 1 кілометр. Беручи приклад з дорослих, на бігову доріжку вийшли й діти. Їхня дистанція була 200 метрів, але чимала кількість з них настілки стрімголов стартувала, що декотрі батьки навіть не встигали наздогнати своїх чад до фінішу.

Загалом, для малечі захід став справжнім святом, адже прикордонники приготували для дітей доволі насичену та цікаву програму. Дітлахи будь якого віку змагалися у настільному тенісі, лабіринті, дартсі, естафеті тощо. Оскільки головним була не перемога, а участь, жодний юний учасник не залишився без нагороди – кожного відмітили медаллю, дипломом і солодощами.

Підготували для дітей смачний подарунок й морські прикордонники – випекли запашні булочки, які згодом мали неабияку популярність серед підростаючого покоління.

На спортивний захід по-спортивному, на велосипеді, завітав і мер міста, Геннадій Труханов. І якраз до нагородження найменших учасників спортивних баталій.

Прикордонники, члени їх сімей та всі ті, хто забажав взяти участь у символічних змаганнях – понад 500 чоловік – долучилися цієї суботи до здорового образу життя.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции