Новости Одессы и Одесской области

Алантоїн – ефективний інгредієнт натуральної косметики

Алантоїн – ефективний інгредієнт натуральної косметики

Правильний догляд за тілом, шкірою обличчя, рук стане надійною запорукою довгої молодості, привабливого зовнішнього вигляду і внутрішньої гармонії.

Подписаться

На сучасному етапі за наявності спеціальної підготовки цілком реально самостійно створювати натуральні, ефективні косметичні засоби. Один з популярних компонентів – алантоїн (екстракт Allantoin, живокіст лікарський).

Ключові характеристики

Алантоїн виглядає як кристали без кольору, запаху, які легко розчиняються в гарячій воді. Речовина може мати синтетичне, природне походження. Найціннішим вважається саме натуральний, адже він містить унікальний комплекс компонентів:

  • глюкоза, фруктоза;
  • глюкурована кислота;
  • каротини;
  • глікозиди;
  • мукополісахариди.

Алантоїн входить до складу засобів для захисту епідермісу, нівелювання вікових змін. Компонент сприяє регенеративним процесам, використовується для відновлення шкіри, пошкодженої надмірною дією сонця, вітру, низької температури.

Інгредієнт містять ростки пшениці, рису, кінського каштана, листки алое. Унікальний склад створює себорегулюючий, антибактеріальний ефект (в кремах, шампунях, гелях для душу, лосьйонах після бриття, епіляції, міцелярній воді, дезодорантах, сироватках для шкіри, захисних помадах для губ). Речовину не можна нагрівати вище 60 градусів, а зберігати варто в сухому, прохолодному місці, обов’язково щільно закоркованою. Алантоїн ефективно допомагає проблемній шкірі, усуває почервоніння, значно пришвидшує відновлення епідермісу.

Особливості застосування в косметології

Цілюща дія деяких рослин пов’язана з наявністю в їх складі специфічних хімічних сполук. Особливе місце серед них належить алантоїну. Косметологи активно використовують його для виготовлення засобів догляду за ніжною, чутливою, пошкодженою шкірою. Цікаво, що на етапі дослідження інгредієнт був виявлений в ембріональних тканинах птахів.

Речовину застосовують для досягнення таких ефектів:

  • регенерація шкіри;
  • зменшення проявів вікових змін;
  • загоєння мікропошкоджень, ран;
  • профілактика подразнення;
  • пом’якшення шкіри.

Також алантоїн входить до складу позицій для лікування ран, виразок, опіків, тромбозу, тромбофлебіту, варикозу, є в дитячій косметиці. Доведено, що ефективна концентрація використання речовини в косметичних засобах сягає 0,5–2%. Під час виготовлення косметики її додають в водну фазу або з активами. Компонент ідеально підходить для варіантів, призначених доглядати за шкірою, що контактувала з агресивним середовищем (наприклад, після отримання сонячних опіків, механічного, хімічного подразнення).

Читайте нас в Viber! На канале «Коммуналка» рассказываем о коммунальных платежах, тарифах, льготах и субсидиях.

*Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Сообщать о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости
Выбор редакции
Сообщить об опечатке
Текст, который будет отправлен нашим редакторам: