Новини Одеси та Одеської області

Спортивний екстрим: як обрати трюковий велосипед та для чого потрібні фінгер самокати

Спортивний екстрим: як обрати трюковий велосипед та для чого потрібні фінгер самокати

У сучасному світі мобільність та спритність є невіддільною частиною активного способу життя. Якщо раніше в моді були звичайні велосипеди, то зараз — головний акцент на трюкових велосипедах. А також в моді спеціальні самокати для пальців, з допомогою яких можна посилити свої сильні сторони та навички.

Як підібрати трюковий велосипед?

Не важливо куди ви збираєтеся їхати на трюковому велосипеді. Важливо те, як ви це робитимете, адже ці велосипеди дозволяють виробляти різноманітні трюки та круті виверти. Залежно від ваших уподобань та стилю їзди усі трюкові велосипеди можна розділити на декілька груп:

  • Street — це легкі, маневрені та компактні велосипеди, на яких можна виробляти усілякі трюки. Як правило, вони розраховані для використання в межах міста (звідси, власне і їхня назва). Колеса цих велосипедів мають дуже добре щеплення з поверхнею. Часто street-велосипеди випускають без сідла та гальм.
  • Rasing-велосипеди мають подовжену базу, що дає можливість долати перешкоди на великій швидкості. До переваг таких велосипедів можна віднести: надміцну, але легку раму, зручні педалі, колеса зі збільшеним протектором.
  • Vert — це велосипеди, які за своєю будовою дуже подібні до street-велосипедів. Єдина відмінність: вони мають спеціальні втулки (пеги), які кріпляться до колес. Завдяки такій конструкції на велосипеді можна виконувати трюки зі стрибками та перекидами у повітрі.
  • Dirt — велосипеди з надміцною рамою та зі зниженим центром ваги. Завдяки цьому такі велосипеди мають гарну стійкість.
  • Flatland — це спеціальні трюкові велосипеди, які використовують професіонали для акробатичних трюків та різноманітних вивертів. Ці моделі оснащені одразу чотирма втулками на колесах та мають коротку базу та гарні гальма.
  • Park-велосипеди користуються популярність серед любителів паркуру. Вони мають невеликий розмір, занижену раму та легкі колеса.

Як обрати фінгер самокат?

Якщо сісти за трюковий велосипед ви ще не готові, саме час спробувати свої сили у керуванні фінгер самокатом — мініверсією звичайного самоката, яким треба управляти за допомогою пальців. Фінгер самокат дозволяє робити різноманітні трюки, наприклад такі як Оллі (самокат під натиском пальців має підстрибнути в повітря) чи Фліп (поворот самоката у повітрі). Але зробити це з першого разу майже ніколи не виходить. Треба тренуватися та розробляти спритність пальців.

Щоб обрати якісний пальчиковий самокат треба звернути увагу на:

  • Матеріал, з якого зроблено самокат. Краще обрати металеві вироби. Вони більш якісні та витривалі. Пластикові самокати легкі і не дають відчуття реальності.
  • Розмір платформи (дека). По ширині вона має бути зручною і мати достатньо місця для розміщення пальців. Також добре коли платформа має покриття, яке покращує щеплення пальців з основою.
  • Тип колеса. Пластикові колеса швидко ковзають та рухаються. Краще обирати фінгер борд з гумовими колесами. Вони мають краще щеплення з поверхнею і більш плавний рух.

*на правах реклами

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції