Новини Одеси та Одеської області

Прогноз космічної погоди: 8 червня буде «шторм»?

Прогноз космічної погоди: 8 червня буде «шторм»?

Якою буде сонячна активність та геомагнітна обстановка сьогодні, в середу, 8 червня 2022 року? На це запитання «Одеського життя» відповідає старший науковий співробітник Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України Михайло Рябов.

За прогнозами експерта, сьогодні очікується підвищена геомагнітна активність, можливі періоди штормової космічної погоди.

Тим часом, за інформацією Центру прогнозування космічної погоди Національного агентства океанічних та атмосферних досліджень США, суттєвих магнітних бур у середу, 8 червня, не очікується, оскільки протягом останніх 24 годин сонячна активність була на дуже низькому рівні.

А загалом фахівці прогнозують у червні чотири магнітні бурі, більша частина яких будуть досить слабкими. Найсильніша магнітна буря цього місяця очікується 15-17 червня. Її пік припаде на 16 червня.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей, що особливо страждають від хронічних хвороб. Вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у спині і м’язах, слабкість, також може підвищитися артеріальний тиск.

Основним рецептом захисту від магнітних бур є здоровий сон і відпочинок. Крім того, медики радять частіше гуляти на свіжому повітрі, правильно та повноцінно харчуватися, пити негазовану воду, трав’яний чай, а от від кави та алкоголю на період магнітних бур бажано відмовитися.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції