Новини Одеси та Одеської області

Прогноз космічної погоди на 21 лютого: понеділок

Прогноз космічної погоди на 21 лютого: понеділок

Сьогодні, у понеділок, 21 лютого 2022 року, буде підвищено геомагнітну активність.

Як зазначає співробітник Одеської обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України Михайло Рябов, у цей день можливі періоди штормової космічної погоди.

І хоча геомагнітні коливання будуть не дуже потужними, метеозалежним людям слід звернути увагу на своє самопочуття і по можливості намагатися не перевтомлюватися.

Зазначимо, що найпотужнішу магнітну бурю лютого-2022 нам ще доведеться пережити: за даними фахівців, вона очікується наприкінці місяця.

Що таке магнітна буря?

Магнітна буря – це порушення магнітосфери Землі, що виникає, коли відбувається дуже ефективний обмін енергією сонячного вітру у космічному середовищі довкола Землі. Вчені вважають, що безпосередньою причиною геомагнітних бур є збурені потоки сонячного вітру на орбіті Землі, які містять необхідну для генерації геомагнітної бурі орієнтацію міжпланетного магнітного поля.

Під час магнітної бурі деякі люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, також можливі нудота, біль у спині та м’язах, підвищений артеріальний тиск, слабкість, безсоння, загострення хронічних захворювань.

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції