Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування голубців. Ми пропонуємо вам приготувати цю традиційну страву за давнім рецептом загнітківських господинь.
Кукурудзяну крупу і пшоно пропарюємо. Потім солимо, перчимо. Додаємо цибулю і моркву, прожарену на шкварках, та трохи сирої цибулі, кріп.
Якщо крижалки сирі, тобто зі свіжої капусти, то їх пропарюємо. Якщо з кислої капусти, то одразу завертаємо в них приготовлену начинку.
Виробляємо старим способом: завертаємо з обох сторін кінці крижалок, скручуємо та складаємо в казан.
У Загніткові заливають голубці однією із трьох підливок: або сироваткою, або розведеною з водою сметаною, або помідорами.
Для кращого смаку хазяйка збирає жир з холодцю і додає у голубці.
Найкраще готувати в печі або у духовці. Подають гарячими.
Голубці тануть у роті. Смачного!
Читайте також:
За інформацією синоптиків, завтра, в середу 2 липня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More
На російсько-українській війні загинув командир 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, полковник Сергій… Read More
Уході підготовки вступу до Вищих навчальних закладів МВС України криміналіст відповів на питання студентів, абітурієнтів… Read More
Село Каракурт, що в Болградському районі, унікальне – тут живуть видатні поліглоти. Мешканці розмовляють п’ятьма… Read More
Сьогодні, 1 липня 2025 року, на 11-й станції Великого Фонтану в Одесі урочисто відкрили оновлений… Read More
Початок реєстрації через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) домашніх тварин викликав багато питань. Поки в… Read More