Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування голубців. Ми пропонуємо вам приготувати цю традиційну страву за давнім рецептом загнітківських господинь.
Кукурудзяну крупу і пшоно пропарюємо. Потім солимо, перчимо. Додаємо цибулю і моркву, прожарену на шкварках, та трохи сирої цибулі, кріп.
Якщо крижалки сирі, тобто зі свіжої капусти, то їх пропарюємо. Якщо з кислої капусти, то одразу завертаємо в них приготовлену начинку.
Виробляємо старим способом: завертаємо з обох сторін кінці крижалок, скручуємо та складаємо в казан.
У Загніткові заливають голубці однією із трьох підливок: або сироваткою, або розведеною з водою сметаною, або помідорами.
Для кращого смаку хазяйка збирає жир з холодцю і додає у голубці.
Найкраще готувати в печі або у духовці. Подають гарячими.
Голубці тануть у роті. Смачного!
Читайте також:
Вибір відповідного матеріалу вимагає знання його характеристик, важливо купити тканини, щоб він відповідав як естетичним… Read More
Після більше ніж трьох років кривавої війни у Вашингтоні нарешті з'явилася надія на мир. Трамп… Read More
В Україні дистанційне навчання вже давно перестало бути тимчасовою альтернативою. Все більше родин обирають саме… Read More
Діти з Одеської області, чиї батьки захищають Україну від ворога, відправилися до Вільного Ганзейського міста… Read More
З 12 по 15 серпня 2025 року в Одесі відбулися широкомасштабні міжвідомчі навчання під головуванням… Read More
У вівторок, 19 серпня 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More