Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування голубців. Ми пропонуємо вам приготувати цю традиційну страву за давнім рецептом загнітківських господинь.
Кукурудзяну крупу і пшоно пропарюємо. Потім солимо, перчимо. Додаємо цибулю і моркву, прожарену на шкварках, та трохи сирої цибулі, кріп.
Якщо крижалки сирі, тобто зі свіжої капусти, то їх пропарюємо. Якщо з кислої капусти, то одразу завертаємо в них приготовлену начинку.
Виробляємо старим способом: завертаємо з обох сторін кінці крижалок, скручуємо та складаємо в казан.
У Загніткові заливають голубці однією із трьох підливок: або сироваткою, або розведеною з водою сметаною, або помідорами.
Для кращого смаку хазяйка збирає жир з холодцю і додає у голубці.
Найкраще готувати в печі або у духовці. Подають гарячими.
Голубці тануть у роті. Смачного!
Читайте також:
В Одеській області два співробітники районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки продавали військовозобов'язаним відстрочки. Read More
У Південному попрощалися одразу з двома загиблими воїнами - солдатом Марковським Ігорем Григоровичем і бойовим… Read More
Із п'ятниці, 22 листопада, в Одесі відновлено роботу автобусів № 105 і №105-А за постійним… Read More
У п'ятницю, 22 листопада 2024 року, у зв'язку з плановими роботами на міських електромережах деякі… Read More
1003-й день Україна протистоїть повномасшатабній агресії російської федерації. На ранок, 22 листопада, ситуація на фронті… Read More
В Одесі 49-річна водійка автомобіля «Ssang Yong» наїхала на жінку, яка переходила проїжджу частину і… Read More