Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування голубців. Ми пропонуємо вам приготувати цю традиційну страву за давнім рецептом загнітківських господинь.
Кукурудзяну крупу і пшоно пропарюємо. Потім солимо, перчимо. Додаємо цибулю і моркву, прожарену на шкварках, та трохи сирої цибулі, кріп.
Якщо крижалки сирі, тобто зі свіжої капусти, то їх пропарюємо. Якщо з кислої капусти, то одразу завертаємо в них приготовлену начинку.
Виробляємо старим способом: завертаємо з обох сторін кінці крижалок, скручуємо та складаємо в казан.
У Загніткові заливають голубці однією із трьох підливок: або сироваткою, або розведеною з водою сметаною, або помідорами.
Для кращого смаку хазяйка збирає жир з холодцю і додає у голубці.
Найкраще готувати в печі або у духовці. Подають гарячими.
Голубці тануть у роті. Смачного!
Читайте також:
В Одесі кожного місяця буде надаватися адресна допомога ветеранам війни та їхнім сім’ям. Все це… Read More
Триває гарбузовий сезон. Гарбуз – скарбниця вітамінів, антиоксидантів і клітковини. З ним готують багато смачних… Read More
Рано вранці 20 листопада в Ізмаїлі сталося відключення електрики — обладнання не витримало навантаження. Фахівці… Read More
У Балті нетверезий водій намагався втекти від поліції, втратив керування і перекинув авто прямо на… Read More
Розпочався 1 366-й день широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Вночі Україна пережила чергову атаку… Read More
Через планові ремонтні роботи енергетиків у четвер, 20 листопада, в Одесі тимчасово знеструмлять десятки вулиць.… Read More