Приготування їжі в духовці дозволяє зберегти всі важливі елементи та вітаміни, які є у продуктах. Духовка заощаджує час на приготування, не засмажує, а продукти виходять соковитими. Але щоб приготувати будь-яку страву в духовці, необхідно мати особливий посуд.
Посуд – це не менш важливий елемент якісно приготовленої їжі. В основному, для духовки використовують тарілки та формочки зі скла або кераміки. Вони зберігають всю користь інгредієнтів.
Типи та форми посуду
В ідеалі мати різні типи посуду. До універсального набору господині обов’язково входять прозорі каструлі. Матеріал для виробництва боросилікатного скла, його можна не тільки використовувати в духовці, але і в мікрохвильовій печі і зберігати продукти в морозильній камері. Проста у догляді, легко очищається, можна мити в посудомийній машині.
Форми посуду
- прямокутник – універсальний варіант, у якому часто готують пироги, м’ясні страви, лазаньї та страви з риби. У такому посуді легко розподіляється жир по всій ємності та їжі.
- овал – затребувана серед господинь, які люблять готувати запіканки, пироги, овочі, рибу та м’ясо.
- коло – це основа приготування всіх пирогів та тортів.
Сучасні дизайнери виготовляють посуд різних розмірів та геометричних фігур, тому ви можете проявити фантазію та купити що душа забажає.
Товщина стінок
Щоб приготувати за класичним рецептом страву в духовці, віддавайте перевагу посуду з товстими стінками і товстим дном. В ідеалі товщина становить 0,5 – 0,7 сантиметра. Такий посуд максимально допоможе вам приготувати їжу, зберігши всі властивості та не зіпсує її. Тонкі стінки не підійдуть для томління, вони більше призначені для їжі, що швидко готується, яка не вимагає серйозних обробок.
Матеріал посуду для духовки
У нашому каталозі представлено різноманітний посуд.
Скло
Найпоширеніший і потрібний матеріал. Підходить для випікання тортів, запіканок та розігріву різних страв. Догляд посуду зі скла невибагливий, але потрібно бути обережними. Не потрібно ставити страву в максимально розпечену духовку, краще, якщо посуд нагріватиметься одночасно з духовкою. Аналогічно з холодильником. Посуд не боїться перепадів, але не варто ризикувати. Так однозначно не з’явиться жодних тріщин і форма прослужить вам жоден десяток років.
Емаль
Емаль – це чавун, покритий емаллю. Форма довго зберігає їжу теплою. Уважно слідкуйте за станом посуду, якщо з’явилися тріщини – не використовувати.
Чугуй
Чугуй міцний та довговічний. Єдиний недолік такого посуду – вага, він важкий і менш привабливий, в порівнянні з іншими матеріалами. Їжа довго залишається теплою і не пригорає.
Нержавіюча сталь
Нержавіюча сталь бюджетна і практична, саме спираючись на ці фактори багато господинь віддають перевагу. Матеріал не піддається корозії, тому для щоденного використання саме те. Їжа в нержавіючої сталі готується швидко і просто, і найголовніше не пригорає.
Кераміка
Посуд з кераміки – екологічний, а страви в ній виходять ароматні та смачні. Кераміка виглядає гідно, впишеться в інтер’єр будь-якої кухні. Але крім переваг, кераміка має і кілька недоліків. Матеріал вбирає аромати їжі, тому їжу краще перекладати та зберігати в холодильнику в інших контейнерах. Поводитися потрібно акуратно, як зі склом, тоді кераміка прослужить вам вірою і правдою довго.
Спираючись на наші поради, підібрати посуд для духовки має бути легшим. Ми впевнені, то на нашому сайті ви зможете вибрати практичний посуд, який підійде для вас. Якщо залишилися питання чи потрібна допомога, наші фахівці допоможуть вам розібратися та зробити вибір.