Ми продовжуємо тему бессарабської кухні в Одесі. На жаль, через воєнний стан туристичні подорожі до Української Бессарабії зараз на паузі. І навіть фестиваль «Віделкаfest» цього року переїжджає з міста Вилкове до Чорноморська. Тому ми вирішили знайти в нашому місті місця, де можна принаймні хоч на годину відчути себе в цьому сонячному, щедрому та смачному краї. Якщо ви можете доповнити цей перелік закладами, які ми забули згадати – пишіть в коментарях.
Читайте також: Молодий фестиваль «ВиделкаFest» змушений переїхати з Придунав’я: причини
Ресторан відкрився в травні. Концепція – ресторан молдовської кухні. Велике меню та фірмові страви.
Що скуштувати: мітітеї, урсулець, бабу нягре, торт «Вечірній Кишинів».
Великий огляд читайте тут.
Ресторан від команди Алекса Купера, відкрився 1 червня. В меню страви, які готують в містечку Татарбунари, поряд з яким народився ресторатор.
Що скуштувати: хліб власної випічки, котлету «Ізмаїл – Одеса», липованську юшку з осетра.
Нещодавно ми відвідали заклад і написали власні враження.
В середині новобудов сховався надзвичайно затишний та колоритний ресторан Frumushika. В закладі подають сніданки, фірмові страви, крафтові закуски та відомі вина з виноробні Фрумушіка-Нова. Ресторан являється однією з локацій еногастрономічного маршруту «Дороги вина та смаку Української Бессарабії».
Що скуштувати: фірмові паштети з баранини та кролика, запечену ногу баранчика, перепілок, коропа з паприкою. Страви бажано запивати келихом петнату, ігристого або будь якого охолодженого локального вина. Тут же можна купити або замовити фермерську продукцію, джеми, мед.
Один з найдавніших закладів бессарабської кухні в Одесі. Є банкетна зала та літній майданчик під навісом.
Що скуштувати: мамалигу, заму, таратор, закуски. Крім того в меню ви знайдете багато страв європейської кухні.
Заклад спеціалізується на болгарській кухні. Є декілька залів та літній майданчик.
Що скуштувати: лютеніцу, курбан, качамак, каварму.
Ресторан при готелі, який є частиною еногастрономічного маршруту «Дороги вина та смаку Української Бессарабії». Тут багато представлені страви болгарської кухні.
Що скуштувати: кюфте, карнаці, мусаку. Також в меню ресторану страви європейської та одеської кухонь.
У відомому далеко за межами міста ресторані є багато локальних страв, магазин смаколиків та великий дитячий майданчик.
Що скуштувати: плацинду з сиром та зеленню, печений перець з овечою бринзою, малосольну дунайку з картоплею (по сезону).
Серед великого переліку страв, які готують в цих кафе, можна знайти плацинди, вертути, кебабчики, мамалигу, яку тут назвали баношем. В кафе подають пиво власної пивоварні та домашній квас.
Фото авторки та із соц мереж закладів
Проливні зливи в Одесі призвели до загибелі людей та наробили чимало шкоди. На щастя, екологічне… Read More
У зв'язку з оптимістичнішим прогнозом синоптиків, із завтрашнього дня, четверга, 9 жовтня 2025 року, одеські… Read More
Ім’ям Воронцова названі палац, колонада, провулок. Пам’ятник йому стоїть на Соборній площі. Його вважали «батьком… Read More
Почесні громадяни Одеси просять Президента України Володимира Зеленського не підтримувати ініціативу щодо запровадження військової адміністрації… Read More
В Одесі терапевтка одного з медзакладів запропонувала чоловіку отримати фіктивну інвалідність за $7 000. Пацієнт… Read More
У затишному подвір’ї на Лютеранському провулку, 3 знову засяяли дубові двері — теплі на дотик,… Read More
View Comments
виделкафест уехала из Бессарабии а липованская кунхня - уха и рыбный рацион остался . . .