Чай – один із найпопулярніших напоїв у всьому світі. У кожній країні є свої традиції його вживання. Його п'ють у різних варіаціях: гарячим, холодним, із фруктами, з молоком, із травами… Так, багато хто з нас любить чай із цукром. Але чи знаєте ви, що його можна пити з сіллю? Розповідаємо чим корисний цей спосіб заварювання ароматного напою чаю і чому вам обов'язково варто його спробувати.
Вперше класти сіль у чай стали в Азії. Зокрема такий чай п’ють на Тибеті. Але згодом цей варіант набув популярності і в європейських країнах.
Маленька щіпка солі допомагає сильно змінити смак чаю. Вона прибирає неприємну гіркуватість, що спостерігається в деяких видах цього популярного напою. А ще сіль сприяє посиленню чайного аромату та миттєво робить смак напою більш пікантним та захоплюючим. А якщо ви додасте ще трохи цукру, смак напою заграє абсолютно новими фарбами.
Сіль додають у чай не лише для покращення його смакових властивостей: ця приправа також допомагає відновити водно-електролітний баланс. Крім того, чай із сіллю – відмінний антиоксидант. Він має імуномоделюючі властивості. Крім того, такий напій допоможе позбавитися похмілля.
Якщо ж пити зелений чай із морською сіллю, то можна швидко попрощатися зі втомою. Він чудово тонізує та надає енергії. Крім того, багато хто п’є зелений чай із сіллю для схуднення.
Якщо ви думали, що чай із сіллю – це надто незвичайно, то ми здивуємо вас ще раз: є місця, де п’ють чай із сіллю та молоком, адже саме такий оригінальний рецепт цього чаю. Таке поєднання допомагає підбадьорити організм, зміцнити судини та покращити загальне самопочуття.
За рахунок калію, що міститься в ньому, молоко позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи і зміцнює стінки судин. А чай з сіллю і маслом, в який також додають молоко, ідеально підійде мамам, що годують, оскільки збільшує лактацію.
Візьміть невелику каструлю чи сотейник, додайте 1,5 чайної ложки заварки. Влийте 600 мл чистої води. Проварити кілька хвилин, але не доводити напій до кипіння. Додайте цукор до смаку. А потім всипте 0,25 чайної ложки солі і добре перемішайте. Додати 100 мл молока. Варіть до перших бульбашок на поверхні, потім зніміть із плити.
Візьміть 1,5 склянки окропу, додайте 1 чайну ложку заварки. Відправте суміш на вогонь і зачекайте, щоб википіла третина води. Процідіть чай. Влийте в нього гаряче молоко до смаку і кип’ятіть ще 5 хвилин. Додайте 2 щіпки солі і ретельно перемішайте. Чай готовий до вживання!
Гарячий напій розливається чашками з додаванням невеликої кількості вершкового масла.
Читайте також:
За матеріалами ТСН, фото з відкритих джерел
Сьогодні, 17 травня 2025 року, в Одесі попри дощову погоду відбулася чергова акція, яку організує… Read More
За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у неділю, 18 травня 2025 року, в… Read More
В Одесі розпочався перший день п'ятиденного фестивалю «Одесі-610», присвяченого 610-й річниці міста. Захід, що проходитиме… Read More
Сьогодні, у суботу, 17 травня 2025 року, на Одещині сталася пожежа, яка забрав життя двох… Read More
Одеса – місто з багатою історією, кожен район якої приховує власні секрети та унікальні розповіді.… Read More
«Куяльник необхідно рятувати!» - стверджують не один десяток років усі, кому небайдужий унікальний одеський лиман.… Read More