Про цілющі властивості моркви люди знали з незапам'ятних часів. Ще Гіппократ і Гален рекомендували її для лікування курячої сліпоти, кашлю, запалень, болю, геморою та захворювань нирок.
Сьогодні вчені підтверджують: морква — це не просто смачний овоч, а й справжнє джерело здоров’я. Вона містить безліч вітамінів і мінералів, необхідних для правильного функціонування організму.
Моркву можна їсти сирою, вареною, тушкованою, смаженою. Морквяний сік — це чудове джерело вітамінів і мінералів. З моркви можна приготувати безліч смачних і корисних страв: салати, супи, гарніри, десерти.
В іншому ж активне використання моркви у своєму раціоні — це вірний союзник на шляху до здоров’я і краси!
Читайте також: Ранні овочі та фрукти: чим вони небезпечні для здоров’я і як їх правильно купувати
У центрі Одеси на Приморському бульварі археологи виявили фрагмент масивної кладки XVIII століття, який може… Read More
Доброго ранку, друзі! Вітаємо з вівторком! Тиждень набирає обертів, і щоб він був легким та… Read More
Сьогодні, 15 липня, рівень сонячної активності залишається в межах норми, значних геомагнітних збурень не прогнозується. Read More
У понеділок, 14 липня, поблизу траси Київ-Одеса в Одеській області зафіксували смерч. Відео природного явища… Read More
Тривала відсутність опадів та спека можуть знищити врожай пізніх культур на Одещині. Через складні погодні… Read More
У вівторок, 15 липня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More