Каша-ляпа – це традиційна страва села Пиріжна, без якої не обходиться жоден обряд чи культурне зібрання.
Ця унікальна каша надзвичайно смачна. Пропонуємо рецепт на велику порцію, як для родинного свята.
При подачі на стіл страву поливаємо шкварками з салом і смаженою цибулею.
Вперше спробувавши цю кашу на еко-етнофестивалі «Кодима-фест», одеські журналісти жартували: «Якщо ти не пробував «ляпу», то ти не був на Кодимщині».
Тож як будете подорожувати Шпаковим шляхом, завітайте до села Пиріжна і обов’язково скуштуйте традиційну страву цієї місцини.
Рецептом поділилася директорка Пиріжнянського будинку культури Людмила Чудак.
Читайте також:
Деревопади в Одесі не рідкість. Варто посилитися вітру — і на одеські вулиці, автомобілі та… Read More
Через профілактичні роботи, які ведуть ДТЕК Одеські електромережі, багато абонентів Південного і Центрального РЕМ у… Read More
Уранці, 25 листопада, російські окупанти атакували Одесу балістикою. Пролунав потужний вибух, попередньо є приліт. Над… Read More
Розпочалася тисяча шоста доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Ситуація на фронті залишається складною.… Read More
В одному з одеських магазинів з'явився стенд з інструкціями на випадок ядерного вибуху. Там сказано,… Read More
Одеські ліхтарі – особлива прикраса наших вулиць. Особливо під час блекаутів. Світла дома немає, а… Read More