Каша-ляпа – це традиційна страва села Пиріжна, без якої не обходиться жоден обряд чи культурне зібрання.
Ця унікальна каша надзвичайно смачна. Пропонуємо рецепт на велику порцію, як для родинного свята.
При подачі на стіл страву поливаємо шкварками з салом і смаженою цибулею.
Вперше спробувавши цю кашу на еко-етнофестивалі «Кодима-фест», одеські журналісти жартували: «Якщо ти не пробував «ляпу», то ти не був на Кодимщині».
Тож як будете подорожувати Шпаковим шляхом, завітайте до села Пиріжна і обов’язково скуштуйте традиційну страву цієї місцини.
Рецептом поділилася директорка Пиріжнянського будинку культури Людмила Чудак.
Читайте також:
Google Shopping - це потужний сервіс, що вже давно допомагає в просуванні товарів в інтернеті.… Read More
Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу перевіряє факти можливого забруднення моря в одеській Аркадії. Read More
На Одещині поліцейські подякували за громадянську свідомість підлітків, які не піддалися на вербування російських спецслужб.… Read More
За інформацією синоптиків, завтра, в середу 2 липня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More
На російсько-українській війні загинув командир 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, полковник Сергій… Read More
Уході підготовки вступу до Вищих навчальних закладів МВС України криміналіст відповів на питання студентів, абітурієнтів… Read More