Каша-ляпа – це традиційна страва села Пиріжна, без якої не обходиться жоден обряд чи культурне зібрання.
Ця унікальна каша надзвичайно смачна. Пропонуємо рецепт на велику порцію, як для родинного свята.
При подачі на стіл страву поливаємо шкварками з салом і смаженою цибулею.
Вперше спробувавши цю кашу на еко-етнофестивалі «Кодима-фест», одеські журналісти жартували: «Якщо ти не пробував «ляпу», то ти не був на Кодимщині».
Тож як будете подорожувати Шпаковим шляхом, завітайте до села Пиріжна і обов’язково скуштуйте традиційну страву цієї місцини.
Рецептом поділилася директорка Пиріжнянського будинку культури Людмила Чудак.
Читайте також:
18 жовтня в Бессарабському будинку культури відбувся традиційний сьомий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби, присвячений… Read More
Сьогодні, в неділю, 19 жовтня 2025 року, розпочалася 1334-та доба повномасштабної російсько-української війни. Цієї ночі… Read More
Ще вчора вона носила ім’я російського міста, звідки прийшли загарбники. Сьогодні — названа на честь… Read More
Сьогодні вранці, у неділю, 19 жовтня 2025 року, в місті Біляївка Одеського району сталася ДТП,… Read More
У Подільському районі Одеської області отруїлися чадним газом троє людей, один із них загинув. Read More
В Україні війна не лише на фронті – вона зміщує баланс влади у містах. Як… Read More