Користь тунця просто вражає. Жартома французи називають м'ясо цієї риби «морською телятиною». А ще – це один із найбільш дієтичних продуктів у світі.
Тунець вважають найпопулярнішою рибою у світі. Його м’ясо має ніжний і насичений смак. Але головна цінність тунця у його корисних властивостях: він містить майже всі корисні вітаміни та мікроелементи, необхідні людині. Наприклад, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор, сірка, йод, залізо, цинк, мідь, марганець, фтор, хром та багато іншого. І це вже не кажучи про найкориснішу речовину — Омега-3. Якщо їсти тунець один або два дні на тиждень, можна помітно покращити самопочуття організму:
Низька калорійність тунця буде доречна тим, хто сидить на строгій дієті за станом здоров’я або дотримується правильного харчування. У м’ясі цієї риби близько 25% білка, а це більше, ніж у будь-якій іншій рибі. Найжирніший вид тунця — альбакор або блакитний тунець. Найпісніший — атлантичний тунець, його найчастіше консервують.
Якщо тунцем харчуватися регулярно, можна отримати отруєння. Річ у тім, що тунець хижа риба, яка харчується дрібними рибками. І таким чином може накопичувати у своєму організмі ртуть. Тому на тиждень рекомендується їсти не більше 1-2 порцій. Він також шкідливий людям з проблемами щитовидної залози (через велику кількість йоду) і тим, хто страждає на артеріальний тиск і захворювання нирок (високий вміст солі).
Щоб приготувати закуску з лаваша з тунцем, знадобляться такі інгредієнти:
Яйця відварити круто, остудити, очистити і натерти на терці. Помідор нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на дрібній тертці, а кріп нарізати дрібно. З консервованого тунця злити рідину. Якщо шматки риби цілі, розім’яти їх вилкою. У мисці поєднати підготовлені інгредієнти: сир, помідори, яйця, рибу та кріп. Додати сметану, щіпку солі та чорного меленого перцю все акуратно перемішати.
На робочій поверхні розстелити лаваш і розрізати його на смуги товщиною приблизно 8-9 сантиметрів. На кожну смужку лаваша з одного краю викласти 1/5 частину начинки. Притримуючи начинку, один із кутів смужки лаваша з’єднати з протилежною стороною смужки так, щоб вийшов трикутник.
Трикутник, що вийшов, помістити на вільну частину лаваша, закриваючи начинку ще з одного боку. Перевертати трикутник у різні боки, доки не вийде трикутний пиріжок із закритою з усіх боків начинкою. Таким чином сформувати усі смужки лаваша з начинкою.
Розігріти сковороду з олією і обсмажити пиріжки з лаваша на середньому вогні приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Готові трикутники з лаваша з тунцем прикрасити листям зелені та подати до столу ще теплими.
Читайте також:
У сучасному світі стабільний та швидкісний інтернет дуже важливий для виконання бізнес-завдань та повсякденного користування.… Read More
В Одесі правоохоронці затримали завідувачку одного з відділень "Дитячої міської клінічної лікарні №3". Її підозрюють… Read More
22 листопада 1954 року, тобто рівно 70 років тому «скопитився» Андрій Януарович Вишинський. «Фі!», —… Read More
У частині Приморського району Одеси у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, тимчасово відключать воду. Причина… Read More
В ЮНЕСКО дали відповідь на гучний «Одеський лист», в якому противники деколонізації топонімів, названих на… Read More
Завтра, у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, в Україні та, зокрема, в Одесі та Одеській… Read More