Новости

В Одесі поліцейські склали понад двісті адмінпротоколів за порушення карантину

Серед превентивних заходів - перевірка дотримання карантинних обмежень торговельними та іншими закладами, контроль за дотриманням встановленого урядом порядку перевезення людей тощо.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Про заходи із забезпечення режиму надзвичайної ситуації, які спрямовані на протидію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 в регіоні, розповів заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін.

— На даний час за порушення режиму карантину вже складено більше двохсот адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП. Для прикладу, протоколи  були складені на кількох водіїв маршрутних автобусів, які, порушивши карантинні обмеження, перевозили більше десяти пасажирів. Також разом з представниками охорони здоров’я ми перевіряємо дотримання громадянами режиму самоізоляції. У телефонному режимі, а також під час відвідування за місцем мешкання ми проводимо з цими людьми роз’яснювальну роботу, з’ясовуємо, яке у них самопочуття та чи є якісь проблемні питання, — говорить заступник начальника ГУНП.

Особливої уваги, вважає Сергій Махотін, потребують заходи із забезпечення безпеки громадян під час релігійних свят, що наближаються.

— Попереду – Великодні свята, які передбачають великі скупчення людей у культових спорудах. Тому зараз поліція спільно з представниками церкви та органами місцевої влади розробляє алгоритм участі громадян у релігійних заходах дистанційно, за допомогою засобів телекомунікації. Після того, як цей алгоритм буде відпрацьований, про нього, а також про порядок та місця проведення богослужінь ми повідомимо додатково. Хочу ще раз наголосити: усі обмеження, які наразі діють не тільки на території регіону, а й по всій країні, мають на меті тільки одне – убезпечити людей від захворювання. Тому прошу усіх, особливо звертаюся до людей старшого віку, з розумінням та відповідальністю поставитися до вимог карантину, зокрема, обмежень, що стосуються участі у масових заходах та дистанціювання. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку інших, — говорить заступник начальника ГУНП.

Фото:

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Статьи

Борис Барский рассказал, почему он не переходит на украинский язык

Известный одесский комик и художник Борис Барский, ставший известным благодаря “Маски шоу”, откровенно поделился своим… Читать далее

2024-09-22
  • Статьи

В Одессе переулок Вильямса переименовали в Карпенко-Карого: чего мы не знали о знаменитом украинце

Переименования затронули в Одессе и переулок Вильямса. Теперь он носит имя Ивана Карпенко-Карого. С его… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Где в Одессе сегодня не будет света до вечера

Сегодня, в воскресенье, 22 сентября 2024 года, в Одессе из-за проведения плановых работ жители некоторых… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Новое название села в Одесской области не понравилось французам

Село Надеждовка Арцизской громады Одесской области, которое ранее было решено переименовать в Шампань, не будет… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Война, день 942: Украина может получить два новых типа истребителей

Сегодня, в воскресенье, 22 сентября 2024 года, начались 942-е сутки с начала полномасштабной войны россии… Читать далее

2024-09-22
  • Новости партнеров

Супер пицца от пиццерии MonoPizza в Киеве

Киевляне определенно знают толк во вкусной еде и пицца этому не исключение. Если Вы также… Читать далее

2024-09-22