Новости

В Одесі 19-річна водолазка-військовослужбовиця пробула під водою 650 хвилин

В Одесі вперше за всю історію Збройних Сил України пройшла підготовку та здобула водолазну кваліфікацію військовослужбовиця.

Про це повідомляє Армія.Інформ.

Катерина Нікітенко і зараз проходить службу в лавах Військово-Морських Сил ЗС України. У свої 19 років дівчина пройшла шлях від матроса до старшини першої статті та здобула перемогу на цьогорічних  всеукраїнських змаганнях з акватлону (єдиноборства під водою).

Дівчина мріяла про військову службу, а тому з першого курсу  навчання в Ізмаїльському медичному училищі розмірковувала над цим питанням. Ще не встигла отримати диплом про медичну освіту, як звернулась до Командування ВМС України з проханням призвати на військову службу.

Після вишколу в Навчальному центрі на Миколаївщині Катерина розпочала свою військову кар’єру фельдшером у Водолазній школі.

Її посада передбачає медичне забезпечення водолазних спусків та отримання допуску до спусків у барокамері для надання медичної допомоги аварійним водолазам, які проходять лікувальну рекомпресію.

– Я побачила, як інструкторсько-викладацький склад навчає курсантів. Мені захотілось поповнити ряди фахівців із водолазної справи. З першою групою працювала як фельдшер, а вже з другою групою, після отриманням схвального рішення Командування ВМС України, розпочалась моя водолазна підготовка. Моє навчання було перервано через відрядження на курси підвищення кваліфікації з спеціальної фізіології (м. Київ, на базі Військової медичної академії), де вдосконалювала свої знання про специфічні водолазні захворювання. Мій випуск відбувся із третьою групою курсантів, − розповіла Катерина Нікітенко.

Загалом дівчина-водолаз під час навчання провела понад 650 хвилин під водою, занурюючись на глибину до 30 метрів. Вона навчилась затримувати дихання до трьох хвилин, за які встигає пропливти близько 50 метрів під водою. Катерина каже, що був серед них курсант, який затримував дихання в статиці до 4 хвилин. Коли ж  довелось випробувати це вміння в динаміці, то на затримці дихання він не зміг проплисти  навіть 20 метрів. Катерина регулярно робить дихальні вправи, аби в подальшому збільшити час, який вона може провести без повітря під водою.

Фото – з особистого архіву Катерини Нікітенко

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

В Одессе активисты пытались закончить демонтаж ордена ленина на площади 10 апреля

Ранним утром воскресенья, 22 сентября 2024 года, одесские активисты предприняли попытку закончить ранее начатый ими… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Температура морской воды в Одессе сегодня, 22 сентября: не холодновато ли купаться?

Несмотря на то, что до конца первого месяца осени остается чуть больше недели, погода в… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Матрос из Белгорода-Днестровского погиб в Курской области, защищая Украину

Город Белгород-Днестровский Одесской области снова оплакивает Зашитника Украины: на войне с россией в Курской области… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Анекдот дня: Рабинович удивляет друзей неиссякаемым оптимизмом

Всем привет и с днем воскресным! Советуем начать его с чашки бодрящего кофе и не… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

День осеннего равноденствия, День дочерей и другие праздники 15 сентября: что произошло в этот день в истории

"Одесская жизнь" рассказывает, какие праздники и события отмечают сегодня, 22 сентября 2024 года, в Украине… Читать далее

2024-09-22
  • Новости

Церковный праздник 22 сентября: именинники, приметы и запреты в этот день

"Одесская жизнь" рассказывает, какие церковные праздники отмечают сегодня, 22 сентября 2024 года, по новому и… Читать далее

2024-09-22