«Крок до моря»: як реконструюють зелену зону на бульварі Жванецького в Одесі

Реконструкція бульвару тільки розпочалася, а у проекті уже знайшли недоліки.

Початок реконструкції бульвару Жванецького обговорювали під час апаратної наради 5 серпня у Одеській міській раді, повідомляє «Думская».

За підсумками відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію по благоустрою зеленої зони схилів в районі бульвару Михайла Жванецького (від Одеського художнього музею до Військового узвозу) визначили переможця. Ним став проект «Крок до моря» колективу одеських і харківських архітекторів.

— На конкурс було подано понад 80 заявок від архітекторів, студентів профільних ВНЗ, творчих архітекторських студій та об’єднань. Переможцем став спільний проект одеситів і харків’ян «Крок до моря». Призовий фонд цього проекту склав 120 тисяч гривень, — зазначив Михайло Шайденко.

Наразі на бульварі Жванецького ведуться ремонтні роботи, там зняли асфальт та змінюють комунікації.

Міський голова Геннадій Труханов, у свою чергу, поцікавився, як буде вирішуватися питання відведення стоків зі схилів під бульваром Жванецького, які також повинні упорядкувати.

-Лотки для відведення води знаходяться в незадовільному стані, проте до стадії проектної документації це питання не дійшло, — відповів начальник управління капітального будівництва Борис Панов.

— Про що ми тоді можемо говорити? Ми будемо наводити там красу, а її при першому ж дощі змиє! Потрібно, щоб в результаті вийшов гарний упорядкований куточок, що гармонійно поєднається с парками на схилах та старовинним ансамблем вулиць і кварталів міста в тому історичному районі. Йому необхідне добре освітлення, щоб люди могли спокійно відпочивати вечорами, — підсумував Труханов.


Нагадаємо, місяць тому «Одесская жизнь» розповідала про те, як виглядатиме реконструйована зелена зона на бульварі Жванецького.

Фото: odessitua.com

 

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Некоторым украинцам запретили пользоваться Telegram: кому и почему

Госслужащим и военным в Украине запретили пользоваться Телеграмом на служебных устройствах. Такое решение принял Национальный координационный… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Завтра в большей части Одессы света не будет весь день

В субботу, 21 сентября, с 06:00 до 17:00 будет частично обесточен Приморский, Хаджибейский и Пересыпский… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Одессу атакуют баллистикой: подробности атаки 20 сентября

Днем, 20 сентября 2024 года, в Одессе прозвучал сильный взрыв. Буквально за минуту до этого… Читать далее

2024-09-20
  • Новости партнеров

Выведи домашний интернет на новый уровень с тарифом «Экспресс Безлим 500 Мбит за 149 UAH/мес»

Веерные или ремонтные отключения света не помешают пользованию интернетом. Чтобы и в дальнейшем оставаться онлайн… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

Рада переименовала 10 городов Украины и 2 поселка в Одесской области

Верховная Рада на заседании 19 сентября поддержала переименование 328 населённых пунктов в Украине. Среди них… Читать далее

2024-09-20
  • Новости

В Одесской области от взрыва зарядки для телефона пострадал двухлетний ребенок

В одном из жилых домов Белгорода-Днестровского взорвалось зарядное устройство для телефона, что вызвало пожар. Рядом… Читать далее

2024-09-20