Новости Одессы и Одесской области

Одеське життя очима чернівчанина

Одеське життя очима чернівчанина

Як не соромно мені в цьому зізнаватись, але в Одесу я приїхав уперше (відпочинок в таборі «Молода гвардія» у десятирічному віці я не рахую). Звичайно, за ці кілька днів мого перебування в південній столиці України я не зміг побачити і оцінити все позитивне та негативне, що є у місті. Але деякі перші враження все-таки склались.

Перше, що кидається в очі, це те, що Одеса — доволі чисте місто. Багато смітників, які, на щастя, місцеві жителі використовують за призначенням. Двірникам менше роботи. І так повинно бути. Ні, не подумайте, що моє рідне місто Чернівці брудне. Але пусті пляшки чи папірці від чіпсів, шоколадок, цигарок на вулицях мого міста трапляються частіше, ніж в Одесі. Також сподобалось те, що є багато парків, скверів і просто зелених насаджень біля дороги. Можливо, це не по всьому місту так, а лише ближче до моря, де я мешкав, але в нас зелених насаджень менше. Зацікавили мене також і дерева з висячими до землі гілками, не знаю як вони називаються, але це — оригінально. Уявляю, як тут гарно навесні. Обов’язково потрібно буде приїхати у квітні-травні.

Писати про те, який гарний центр міста і його історичні будівлі, я не буду. Щоб описати враження від оперного театру, внутрішнього двору готелю «Пассаж», вулиці Дерибасівської з усіма її цікавими спорудами і пам’ятниками, Приморського вокзалу, Палацу Воронцова тощо, — цілої газети не вистачить. Але крім цих історичних пам’яток хотів би відзначити широту ваших вулиць. У центі Чернівців вулиці вузькі і є навіть такі, де двом людям на тротуарі важко розминутись. В цьому є своя родзинка. Але разом з тим, вузькі вулиці спричиняють і додаткові незручності. В Одесі же все зроблено для приваблення якомога більшої кількості туристів. Тому і вулиці з тротуарами такі широкі, особливо в центрі.

А ще мене зацікавило оригінальне використання стовпів електромереж. На них кріплять рекламні щити. У нас більшість таких стовпів обклеєні звичайною паперовою рекламою, встановлення якої, звичайно ж, є порушенням закону. Можна сказати, що в Одесі використання стовпів електромереж в якості рекламного місця узаконили. Хоча все-рівно ще є стовпи, на які просто ліплять різні оголошення, не маючи на це дозволу. Це засмічує місто і з цим потрібно боротись.

А взагалі, від Одеси і його мешканців залишилось більше позитивних вражень. І це радує. Повертатимусь сюди ще не раз.

Віталій ОЛІЙНИК

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции