Маслянисті плями в Чорному морі після обстрілів РФ змусили екологів посилити контроль за станом Куяльницького лиману. Чи чиста вода в лимані, читайте у нашому матеріалі.
Ключові моменти:
За інформацією служби державної охорони природно-заповідного фонду Національного природного парку «Куяльницький», постійно здійснюється моніторинг якості морської води, що надходить через гідротехнічні споруди до Куяльницького лиману. Наразі забруднення соняшниковою олією не виявлено.
Загалом, 23 грудня 2025 року НПП «Куяльницький» надіслав листа балансоутримувачу споруди КП «Облтрансбуд» з вимогою негайно припинити подачу морської води до лиману, якщо разом з нею потраплятиме соняшникова олія.
Голова Одеської МВА Сергій Лисак зазначив, що фахівці Українського наукового центру екології моря контролюють стан морської води та оцінюють шкоду, завдану довкіллю. Також за рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на узбережжі проводяться роботи з локалізації та ліквідації забруднення.
Нагадаємо, близько трьохсот птахів, які постраждали через розлив олії біля берегів Одеси, напередодні доставили до зоопарку. Їх приносили волонтери та місцеві жителі впродовж всього дня — аж до вечора.
Розлив олії стався після удару РФ по місткостях з рослинною олією в порту Південний, через що масляні плями з’явилися на поверхні моря.
Російські війська вночі 26 грудня завдали ударів по морських портах і енергетичних об’єктах Одещини. Для… Read More
Український «Щедрик» Миколи Леонтовича — це мелодія, яку мільйони людей у всьому світі знають як… Read More
Відсутність світла, тепла та водопостачання практично у всьому місті – такими виявилися наслідки ворожих обстрілів… Read More
Вибухи в Одесі та Ізмаїлі, загострення біля Новопавлівки й нові втрати РФ — зведення за… Read More
Держава закупила понад 24 тисячі слухових апаратів для захисників. Розповідаємо, як ветеранам в Одесі отримати… Read More
Одеський академічний театр ляльок отримав нагороду за значну роль та досягнення у розвитку сценічного мистецтва.… Read More