Нещодавно завершився конкурс, який проводила редакція «Одеської життя» та наші партнери газети «На пенсії» і «Пенсійна телепрограма», на най-найрецепт головної української національної страви. Переможці були визначені, а призи вже відправилися до своїх власників. Але не всі. Експертну думку щодо рецептів учасників конкурсу «Борща охота» висловив найвідоміший український шеф-кухар і амбасадор борщу Євген Клопотенко.
Євген Клопотенко
Кому дістався спеціальний приз конкурсу «Борща охота!» від шеф-кухаря Євгена Клопотенка? Розповідаємо та нагадуємо рецепт.
Чотири місяці ми приймали листи з рецептами наших учасників, публікували їх на сайті та в газетах.
За цей час нам надіслали десятки рецептів борщу з різних куточків України: з Черкаської, Вінницької, Сумської, Київської, Луганської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської та, звісно, Одеської областей.
Спеціально для нашого проєкту свої унікальні рецепти борщу представили відомі українські кухарі, ресторатори, телеведучі — Руслан Сеничкін, Савва Лібкін та Євген Клопотенко.
Раніше ми розповідали про те, як проходив конкурс «Борща охота!» і хто став переможцем.
Євген також увійшов до конкурсного журі. Він з позиції професійного шеф-кухаря стежив за рецептами конкурсантів, оцінював оригінальність, автентичність і доступність рецептів борщів. Важливу роль відігравали також техніка приготування страви та час, витрачений на це.
Проаналізувавши всі ці складові, Євген Клопотенко назвав ім’я свого переможця. Нею стала Олена Яковлець із міста Конотоп Сумської області, читачка газети «Пенсійна телепрограма». Вона отримує набір із двох книг з рецептами «Зваблення їжею» та «Зваблення їжею з українським смаком». Обидві книги написані Євгеном Клопотенком і надійдуть переможниці з його автографом.
Пропонуємо вашій увазі рецепт-переможець за версією Євгена Клопотенка
Інгредієнти: 3–4 літри води та сік помідорів; 1 буряк — білий, цукровий; півсклянки квасолі; 1 цибулина; сушені гриби; карась — 7–8 штук; сушені груші-лимонки — 7–8 штук; картопля — 4–5 штук.
Приготування:
Раніше ми публікували інтерв’ю, яке Євген Клопотенко дав кореспонденту «Одеського життя».
Доброго ранку, дорога Одесо! Сьогодні четвер, і хоча календар каже, що робочий тиждень у розпалі,… Read More
У четвер, 25 грудня, на Землю очікують лише слабкі магнітні хвилювання. За прогнозами фахівців, вони… Read More
Росіяни у властивій їм манері вирішили «привітати» українців із Різдвом за новим стилем: у ніч… Read More
За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, у четвер, 25 грудня 2025 року, в… Read More
В Одесі відбулася знакова культурна подія – під час різдвяного концерту прозвучав всесвітньо відомий твір… Read More
Завтра, у четвер, 25 грудня, у день, коли Україна відзначатиме Різдво Христове за новим календарем,… Read More