Секрети приготування справжнього гагаузького курбану виданню «Одеське життя» повідала корінна мешканка села Котловина Домна Бринза. Вона, в свою чергу, отримала цей рецепт у спадок від бабусі.
Щороку 6 травня мешканці гагаузького села Котловина, що в Ренійській громаді, відзначають свято Георгія Побідоноcця – Хедерлез. Цього дня вони готують перший за рік курбан – традиційну національну страву з баранини та круп. Що ж таке курбан, коли його готують і яким чином?
На один казан курбану знадобиться:
Ще на тему: Гагаузьке село Котловина: чому курбан – це більше, ніж страва? (відео)
Смачного!
А з якого приводу зазвичай готується курбан – дивіться у нашому відео:
Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.
Читайте також:
Фото Домни Бринзи
UKRPAS запустив новий автобусний маршрут Львів-Краків. Для мешканців та гостей міста це ще один зручний… Read More
Порушення еректильної функції – тема, про яку багато чоловіків воліють не говорити, навіть коли вона… Read More
В Одесі за рішенням суду демонтували незаконну прибудову до кафе на вулиці Канатній. Споруду збудували… Read More
В Одеській області третю добу триває відновлення мобільного звʼязку після масштабної атаки РФ. В Одесі… Read More
У найближчу добу, 16 грудня, в Одесі та Одеській області не прогнозують опадів. Буде похмуро… Read More
Практично всі райони Одеси знову з водою та теплом після обстрілів РФ. У місті працюють… Read More