Щороку 6 травня мешканці гагаузького села Котловина, що в Ренійській громаді, відзначають свято Георгія Побідоноcця – Хедерлез. Цього дня вони готують перший за рік курбан – традиційну національну страву з баранини та круп. Що ж таке курбан, коли його готують і яким чином?
На один казан курбану знадобиться:
Смачного!
Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.
Читайте також:
Майже дві доби три райони Одеси залишалися без води через глобальну аварію на магістральному водогоні.… Read More
В пʼятницю, тринадцятого червня, в Одесі та ще в одинадцяти містах України розпочався фестиваль дитячого… Read More
Сьогодні, у суботу, 14 червня 2025 року, 1207 день повномасштабної війни в Україні. Так, бойові… Read More
Увечері п'ятниці, 13 червня 2025, у Подільському районі Одеської області горів будинок. Рятувальники знайшли на… Read More
У Приморському районі Одеси створюють нову педіатричну амбулаторію, повідомляє прес-служба мерії міста. Read More
В Одесі відбулася презентація унікального проєкту – першого в світі поїзда-галереї, вагони якого перетворено на… Read More