Секрети приготування справжнього гагаузького курбану виданню «Одеське життя» повідала корінна мешканка села Котловина Домна Бринза. Вона, в свою чергу, отримала цей рецепт у спадок від бабусі.
Щороку 6 травня мешканці гагаузького села Котловина, що в Ренійській громаді, відзначають свято Георгія Побідоноcця – Хедерлез. Цього дня вони готують перший за рік курбан – традиційну національну страву з баранини та круп. Що ж таке курбан, коли його готують і яким чином?
На один казан курбану знадобиться:
Ще на тему: Гагаузьке село Котловина: чому курбан – це більше, ніж страва? (відео)
Смачного!
А з якого приводу зазвичай готується курбан – дивіться у нашому відео:
Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.
Читайте також:
Фото Домни Бринзи
Завтра, у неділю, 14 вересня 2025 року, синоптики обіцяють в Одесі та Одеській області хмарну,… Read More
22 вересня юдеї всього світу відзначатимуть Новий рік – Рош ха-Шана. За одним з найстаріших… Read More
Борщ є справжнім символом української культури та кулінарної спадщини, визнаним у всьому світі. Саме цій… Read More
Імперська історія Росії часто привласнювала собі досягнення українців. Яскравий приклад — мореплавець Юрій Лисянський, уродженець… Read More
У п'ятницю, 12 вересня 2025 року, у Куяльницькому національному природному парку відбулася толока – корисна… Read More
У Пересипському районі Одеси трагічно загинула жінка – вона випала із вікна шостого поверху. Read More