Секрети приготування справжнього гагаузького курбану виданню «Одеське життя» повідала корінна мешканка села Котловина Домна Бринза. Вона, в свою чергу, отримала цей рецепт у спадок від бабусі.
Щороку 6 травня мешканці гагаузького села Котловина, що в Ренійській громаді, відзначають свято Георгія Побідоноcця – Хедерлез. Цього дня вони готують перший за рік курбан – традиційну національну страву з баранини та круп. Що ж таке курбан, коли його готують і яким чином?
На один казан курбану знадобиться:
Ще на тему: Гагаузьке село Котловина: чому курбан – це більше, ніж страва? (відео)
Смачного!
А з якого приводу зазвичай готується курбан – дивіться у нашому відео:
Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.
Читайте також:
Фото Домни Бринзи
Праска – незамінний помічник у догляді за одягом, постільною білизною, шторами та іншими текстильними виробами.… Read More
У ЗМІ поширюються повідомлення про критичне зниження рівня води в Дністрі та можливу загрозу водопостачанню… Read More
Скандал навколо планів забудови ділянки на вулиці Краснова, 4Б в Одесі, де раніше розташовувалося Друге… Read More
Зробити легкий ремонт в домі та оновити інтер’єр можна в різний спосіб. Наприклад, купити новий… Read More
Вишивка — це не просто популярне рукоділля, а й мистецтво, що пройшло крізь віки, зберігши… Read More
В Одесі шістьох людей віднесло в море, їм допомогли рятувальники. А в Чорноморську третій день… Read More