Секрети приготування справжнього гагаузького курбану виданню «Одеське життя» повідала корінна мешканка села Котловина Домна Бринза. Вона, в свою чергу, отримала цей рецепт у спадок від бабусі.
Щороку 6 травня мешканці гагаузького села Котловина, що в Ренійській громаді, відзначають свято Георгія Побідоноcця – Хедерлез. Цього дня вони готують перший за рік курбан – традиційну національну страву з баранини та круп. Що ж таке курбан, коли його готують і яким чином?
На один казан курбану знадобиться:
Ще на тему: Гагаузьке село Котловина: чому курбан – це більше, ніж страва? (відео)
Смачного!
А з якого приводу зазвичай готується курбан – дивіться у нашому відео:
Проєкт «Мультикультурна Одещина» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Його зміст є виключною відповідальністю видання «Одеське життя» і не обов‘язково відображає позицію Європейського Союзу.
Читайте також:
Фото Домни Бринзи
У Фонтанській громаді стартувала реконструкція Крижанівського ліцею — одного з найбільших освітніх об’єктів регіону. Це… Read More
Геннадій Труханов офіційно втратив громадянство України і більше не є міським головою Одеси. Read More
У Борсуках на Одещині живе Ірина Борбела — жінка, яка встигає все. Вона керує музеєм… Read More
Одеська міська рада проголосувала за припинення діяльності «Муніципальної варти». Таке рішення було ухвалене сьогодні, 30… Read More
Другий тур головного європейського турніру приніс не лише видовищні матчі, а й кілька несподіваних результатів. Read More
В Одесі готують новий порядок, який чітко встановить межі територій багатоквартирних будинків і визначить, хто… Read More