Існує два класи стаціонарних міксерів - побутові та професійні. Різниця між ними не завжди помітна неозброєним оком, проте в процесі експлуатації відчувається чітко. Обидва варіанти підходять для домашньої кухні. Щоб зрозуміти, який краще купити, варто проаналізувати основні відмінності.
Якісний професійний міксер не може коштувати як простенький побутовий. На різницю у ціні впливають такі фактори:
Електронне керування, кришка для чаші, механізми захисту – все це дорожчає кухонний прилад. Можна підібрати модель дорожче як на 10-20 відсотків, так і в 5-10 разів.
Серед побутових міксерів багато малопотужних та середніх. Вони орієнтовані на невисокі навантаження та призначені для користувачів, які лише починають відточувати кулінарну майстерність. Вони стоять мотори на 200-300 Вт, тому витрата електрики невисокий. Можна готувати хоч щодня, сума у платіжках за електроенергію зміниться несуттєво.
Багато аксесуарів для досвідчених кухарів – з великим запасом потужності (від 500 Вт). Чим показник вищий, тим інтенсивніше обертаються насадки максимальної швидкості. Відрізняється вартість експлуатації та рівень шуму. Двигун працює голосніше.
Достаток насадок – характерна особливість пристроїв, які спочатку орієнтовані на домашнє використання. Крім віночків і гаків до комплектації може входити подрібнювач (блендер) або велика одинарна «збивалка».
У професійних міксерів у наборі менше аксесуарів. І всі вони — для збивання та змішування. Зумовлено це тим, що кваліфіковані кухарі рідко використовують міксер для сторонніх завдань. Наприклад, для подрібнення або шатківниці у них є багатофункціональний комбайн.
Кухонний девайс, який підходить для ресторанів та барів, можна включити хоч на цілу годину. За цей час він навіть не перегріється, оскільки комплектуючі підібрані саме для інтенсивної роботи.
Побутовий міксер краще не перевантажувати. Захистити його від передчасного зносу допомагає грамотний режим експлуатації – з невеликими перервами на охолодження та відпочинок. Наприклад, якщо потрібно збивати мус півгодини, доцільно розділити цикл на два підходи по 15 хвилин із паузою 5-7 хвилин.
У категорії професійних кухонних агрегатів такі три різновиди:
Побутові міксери роблять із металу (топовий та середній ціновий сегмент) та з пластику. Пластикові моделі привабливі для кулінарів-початківців, так як коштують дешево і легко миються.
Якщо в планах на найближче майбутнє фігурує монетизація кухарського таланту, краще один раз витратитись та придбати професійне рішення, якого вистачить на довгі роки.
Щоб зрідка радувати домашніх незвичайними ласощами, можна вибрати бюджетний побутовий міксер зі скромною комплектацією та базовими функціями. Для повсякденного приготування на велику родину підійде професійний міксер з дешевих.
У Балті нетверезий водій намагався втекти від поліції, втратив керування і перекинув авто прямо на… Read More
Розпочався 1 366-й день широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Вночі Україна пережила чергову атаку… Read More
Через планові ремонтні роботи енергетиків у четвер, 20 листопада, в Одесі тимчасово знеструмлять десятки вулиць.… Read More
Міська влада Одеси скасувала застарілі правила експлуатації пляжів від 2007 року. Тепер пляжі не можна… Read More
Ключові моменти: Одесити можуть повідомляти про покинуті авто через 15-35, міськраду або поліцію. Спеціальна комісія… Read More
Сьогодні, 20 листопада, місто Балта Одеської області зустріне свого Героя Ігоря Косановського, який повертається додому… Read More