Існує два класи стаціонарних міксерів - побутові та професійні. Різниця між ними не завжди помітна неозброєним оком, проте в процесі експлуатації відчувається чітко. Обидва варіанти підходять для домашньої кухні. Щоб зрозуміти, який краще купити, варто проаналізувати основні відмінності.
Якісний професійний міксер не може коштувати як простенький побутовий. На різницю у ціні впливають такі фактори:
Електронне керування, кришка для чаші, механізми захисту – все це дорожчає кухонний прилад. Можна підібрати модель дорожче як на 10-20 відсотків, так і в 5-10 разів.
Серед побутових міксерів багато малопотужних та середніх. Вони орієнтовані на невисокі навантаження та призначені для користувачів, які лише починають відточувати кулінарну майстерність. Вони стоять мотори на 200-300 Вт, тому витрата електрики невисокий. Можна готувати хоч щодня, сума у платіжках за електроенергію зміниться несуттєво.
Багато аксесуарів для досвідчених кухарів – з великим запасом потужності (від 500 Вт). Чим показник вищий, тим інтенсивніше обертаються насадки максимальної швидкості. Відрізняється вартість експлуатації та рівень шуму. Двигун працює голосніше.
Достаток насадок – характерна особливість пристроїв, які спочатку орієнтовані на домашнє використання. Крім віночків і гаків до комплектації може входити подрібнювач (блендер) або велика одинарна «збивалка».
У професійних міксерів у наборі менше аксесуарів. І всі вони — для збивання та змішування. Зумовлено це тим, що кваліфіковані кухарі рідко використовують міксер для сторонніх завдань. Наприклад, для подрібнення або шатківниці у них є багатофункціональний комбайн.
Кухонний девайс, який підходить для ресторанів та барів, можна включити хоч на цілу годину. За цей час він навіть не перегріється, оскільки комплектуючі підібрані саме для інтенсивної роботи.
Побутовий міксер краще не перевантажувати. Захистити його від передчасного зносу допомагає грамотний режим експлуатації – з невеликими перервами на охолодження та відпочинок. Наприклад, якщо потрібно збивати мус півгодини, доцільно розділити цикл на два підходи по 15 хвилин із паузою 5-7 хвилин.
У категорії професійних кухонних агрегатів такі три різновиди:
Побутові міксери роблять із металу (топовий та середній ціновий сегмент) та з пластику. Пластикові моделі привабливі для кулінарів-початківців, так як коштують дешево і легко миються.
Якщо в планах на найближче майбутнє фігурує монетизація кухарського таланту, краще один раз витратитись та придбати професійне рішення, якого вистачить на довгі роки.
Щоб зрідка радувати домашніх незвичайними ласощами, можна вибрати бюджетний побутовий міксер зі скромною комплектацією та базовими функціями. Для повсякденного приготування на велику родину підійде професійний міксер з дешевих.
На узвозі Віталія Блажка стартує будівництво нової дренажної системи. У зв'язку з цим з 23… Read More
Ми живемо в час історичних подій. 10 років Революції Гідності, 20 років Помаранчевої революції, роковини… Read More
До керівництва підприємства звернулися співробітники обласної станції переливання крові з проханням здати кров для потреб… Read More
Новорічний настрій уже стукає у двері, а разом із ним — фантастичні подарунки від VARUS!… Read More
В Одеській області два співробітники районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки продавали військовозобов'язаним відстрочки. Read More
У Південному попрощалися одразу з двома загиблими воїнами - солдатом Марковським Ігорем Григоровичем і бойовим… Read More