Балта славиться не лише своєю історією, але й багатою кулінарною спадщиною. Старовинні рецепти передаються з покоління в покоління та зберігають смак дитинства та традицій. «Одеське життя» зазирнуло у світ старовинних рецептів балтської кухні та дізналося секрети приготування цих простих, але дуже смачних страв.
– У нашому садку було багато сливових дерев і вони завжди щедро родили. Матуся щороку готувала нам смачнюче сливове повидло. Ми мастили цим повидлом шматок хліба з маслом чи без. Також мама пекла нам пиріжки або вертути. І ми завжди ділилися з друзями на вулиці цією смакотою.
Цей простий рецепт приготування сливових ласощів зберігається в нашій родині, — ділиться пан Євгеній.
Варити треба на невеликому вогні, помішуючи, аби повидло не пригоріло.
Варимо, доки повидло не стане густим і якщо його налити на блюдце та провести посередині ложкою, воно не зійдеться.
Потім розливаємо у підготовлені банки і закручуємо. Накриваємо рушником. Якщо хочемо куштувати одразу, то даємо повидлу вистигнути і закриваємо капроновою кришкою.
Про приготування пиріжків із бездріжджового тіста розказав житель міста Балти Володимир Кузьменко:
— Я часто згадую бабусині пиріжки на черені. Бабуся жила у селі Чернече, що на Балтщині. Там і досі господині печуть такі пиріжки на черені. Бабуся спочатку випалювала піч. А поки піч нагрівалась, готувала тісто на воді і олії. У неї тісто завжди виходило ніжним, а пиріжки м’якими. Спробуйте приготувати такі і ви.
До води додайте олію, дрібку солі, цукор. Розмішайте все. Потім всипте туди борошно і замісіть м’яке тісто.
Розділіть його на кульки. Затим кожну з них розкачайте, покладіть на середину нарізані сливи, защепніть.
У печі розгорніть вогонь і покладіть пиріжки на черінь. А якщо не маєте печі, то випікайте у духовці. Як дістанете пиріжки з печі, накрийте їх рушником. Смачного!
Читайте також:
ТОВ «Консалтинг-Буд» стане виконавцем реконструкції частини будівлі Одеського шпиталю для ветеранів на Фонтанській дорозі. Вартість… Read More
Одеська міськрада ухвалила рішення, що звільняє учасників бойових дій і родини загиблих захисників від сплати… Read More
Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More
У суботу, 5 липня 2025 року, істотних магнітних бур на Землі не очікується. День обіцяє… Read More
Піца давно стала не просто улюбленою стравою мільйонів, а справжнім символом затишку, відпочинку та смачного… Read More
Правильне підвищення цін залучає платоспроможних клієнтів та підвищує прибутковість бізнесу. Головне — діяти стратегічно. Read More