Нині триває Великий піст – найтриваліший з усіх православних постів. Що готують віряни у ці дні? Рецептом приготування голубців без м’яса по-кодимськи поділилась з читачами «Одеського життя» жителька Кодими Людмила Пасічник.
– Голубці допоможуть урізноманітнити пісний стіл. І той, хто їх одного разу спробує, буде готувати часто. Попри відсутність м’яса, страва виходить напрочуд смачною і ситною, – каже пані Людмила.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування:
Вирізати качан з капусти і опустити її в окріп. Потім легенько виделкою відділяти листя і викладати на тацю.
Рис промити в кількох водах та опустити в окріп, накривши кришкою. Дати кілька хвилин покипіти і вимкнути плиту.
Для начинки – мілко нарізати цибулю та обсмажити її з рослинною олією. Додати томатну пасту та ще хвилину-дві смажити, помішуючи.
Цибулю додати до підготовленого рису. Туди ж покласти перець, трави, та сіль. Все добре перемішати.
Беремо листя капусти, кладемо на них начинку і загортаємо конвертиком чи кульочком – хто як звик.
Дно каструлі встеляємо капустяним листям. Потім викладаємо голубці.
У воді розводимо томатну пасту, рослинну олію та сіль і цією сумішшю заливаємо голубці. Це за смаком. Можна томатну пасту не додавати, тоді голубці будуть світлими.
Зверху голубці прикриваємо також капустяним листям. Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Як закиплять, робимо вогонь меншим, щоб вони мліли. Або ж готуємо в духовці протягом 40-50 хвилин.
Але треба пам’ятати, що Великий піст – це не тільки відмова від скоромної їжі. Це час духовного вдосконалення, час добрих вчинків та щирого серця.
Читайте також:
На території Одеської області, а також у низці інших південних та східних регіонів України, спостерігається… Read More
Вітаємо з суботою, друзі! Час відпочити та посміятися від душі! Ми підготували для вас добірку… Read More
У суботу, 21 червня, істотних магнітних бур не очікується. Read More
У ніч на 21 червня в Одесі знову пролунали вибухи — місто опинилося під атакою… Read More
Подання ліквідаційної звітності здійснюється ФОП в разі прийняття рішення про закриття бізнес. Спочатку потрібно завершити… Read More
В Одеській області стартував міжнародний проєкт «FAO028/ITA: Підтримка малих виноробів та виноградарів Одещини», спрямований на… Read More