Чого людині найбільше хочеться у спеку? Правильно, прохолоди. Саме тому, ми відправляємось в кафе, де царює лише одна головна страва – морозиво. Перша точка Icetory – відкрилася в Одесі років сім тому. Це був невеликий лоток з морозивом на Fresh Market. Зараз це два кафе в самому центрі міста – на вулиці Садовій та Дерибасівській.
Морозиво – сотні років залишається улюбленим літнім смаколиком дітей та дорослих. Сучасне морозиво – це сотні смаків, від класичного пломбіру до екзотичних, з овочами, сиром та алкоголем. Все це можна спробувати і в Одесі.
Ви навряд чи пройдете повз пряничного чоловічка, який сидить в будь-яку погоду біля дверей кафе Icetory і являється символом цього місця. Біля нього завжди хтось фотографується і це не завжди діти.
Всередині кафе багато світла та повітря. Його зроблено в ніжних блакитно-білих відтінках. В залі декілька видів стільців та диванів, а на вулиці облаштовані майданчики. В кафе на Садовій є полички з книгами, тож тут ще можна посидіти не лише в інтернеті, а й погортати книгу.
В кафе Icetory готують 35 найменувань морозива. Крім того, тут можна купити морозиво розфасоване в баночки та стаканчики, а також торти-морозиво.
В асортименті є морозиво без цукру, сорбети (морозиво без молока), безлактозне морозиво. Також можна скуштувати морозиво з алкоголем та на сирній основі.
Важливо, що морозиво можна купити з собою додому та донести його навіть в найспекотнішу погоду в спеціальному термобоксі. До речі, кожне морозиво ви можете спробувати на смак і обрати те, що вам до вподоби.
Крім морозива тут готують каву та молочні коктейлі. До морозива можна купити солодощі – різнокольорові горішки з пісочного тіста та різноманітною начинкою, трубочки з кремом, торти та тістечка, пряники, печиво та цукерки – справжня дитяча радість.
В кафе на Садовій можна знайти як солодкі, так і “бутербродні” круасани з шинкою, прошуто, індичкою або сьомгою.
Цитати з меню:
Для того, щоб оцінити різні смаки, я замовила декілька кульок різного морозива. На жаль не всі смаки були в наявності — і це не дивно, адже протягом дня морозиво продається і не завжди готується друга порція. До того ж, через відключення світла, зараз не роблять відразу багато смаків, адже зберігати морозиво в правильній кондиції в таких умовах дуже важко.
Отже, я обрала: Лимон — мʼяту, Філадельфію — інжир, Темний шоколад, Вишневе, Лимончелло, Манго на кокосовому молоці. До морозива я взяла три горішки з різними смаками та лимонад. Звісно, цю кількість неможливо скуштувати за один раз, тому я заглянула і в кафе на Садовій і в кафе на Дерибасівській.
Морозиво можна замовити як у вафельному стаканчику, так і в картонному. Фірмові лимонади подають в пластикових пляшках. В принципі, за всі ці роки тут мало що змінилося – якість продукту залишається високою, обслуговування максимально клієнтоорієнтоване.
Морозиво має однорідну консистенцію – що означає, що воно не переморожувалось декілька разів.
Ще одна ознака доброї якості та свіжості – в морозиві немає крупинок льоду.
Смаки та кольори продукту максимально натуральні та нехімічні. В сирному морозиві відчувається характерна нотка солоності, а дрібні шматочки солодкого інжиру балансують смак.
Те ж саме можна сказати і про Лімончело – морозиво із додаванням алкоголю та лимонних скоринок. Морозиво з темним шоколадом має такий же приємний глибокий і не солодкий смак, як і шматочок якісного шоколаду, який дуже вдало доповнює смак з покладеної поряд кульки вишневого морозива.
До речі, рекомендую саме так насолоджуватися цими десертами – поєднувати в стаканчику різні смаки, але не більше двох в одному стаканчику.
До морозива дуже пасують фірмові різнокольорові горішки.
Наші читачі постарше памʼятають чугунні форми, в яких мами або бабусі творили справжнє диво – печиво з начинкою із вареної згущонки. Зараз воно переживає другу хвилю популярності.
Горішки можна купити в багатьох кавʼярнях. Але в Icetory їх готують різнокольоровими з безліччю начинок – сирних, праліне, кремових. Їх можна купити як поштучно, так і в подарунковій упаковці.
Те, що заклад існує вже багато років і розширюється, говорить про те, що це морозиво подобається не лише деяким гурманам, а й тисячам відвідувачів. Широкий асортимент, пошуки нових смаків, ідеальна чистота – незмінні показники високих стандартів.
Дуже хочеться подякувати всім, хто в умовах, коли світла немає по десять годин на добу, продовжує працювати на генераторах та дарувати нам за смачну радість.
Важливо! Даний матеріал не являється рекламним і виражає суто субʼєктивну думку та враження автора.
Олег Кіпер, голова Одеської обласної військової адміністрації, прибув на пляж Ланжерон, щоб на місці з’ясувати… Read More
Новий навчальний рік для абітурієнтів Одеси та області почався зі скарг і розчарувань: навіть високі… Read More
Болградський район зазнав важкої втрати — у боях з російськими окупантами загинули двоє захисників: Олександр… Read More
Сьогодні, 1 вересня, одеські пожежники прийшли на допомогу пухнастому улюбленцю, який потрапив у справжню пастку. Read More
На одеському пляжі Ланжерон перекрили культове місце зустрічей світанків, де щодня збиралися сотні городян. Тут… Read More
Електрики відновили електропостачання об'єктів критичної інфраструктури в Одеському районі після ворожої атаки в ніч на… Read More