Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
Третій день фестивалю «Одесі-610» подарував одеситам нові знання, емоції та можливості для творчості. Гостям запропонована… Read More
Ввечері 19 травня відбулася телефонна розмова американського президента Дональда Трампа з правителем РФ Володимиром Путіним.… Read More
У вівторок, 20 травня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More
Норвезька рада у справах біженців (NRC) оголосила про відкриття нового етапу реєстрації на грошову допомогу… Read More
В Одесі відбулися щорічні навчально-практичні змагання серед працівників екстреної медичної допомоги. У межах заходу медикам… Read More
Стати своїм у селі вдається не кожному приїжджому. А тим більше за короткий термін отримати… Read More