Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
На 5 мільйонів гривень придбають кабелів для котельні «Північна-2» в Одесі. Це дасть змогу не… Read More
Виставили на продаж базу відпочинку «Ракета» у селі Лиман Лиманської громади Білгород-Дністровського району. Яка ціна… Read More
У період війни кількість дітей із цукровим діабетом в Одесі зросла вдвічі. До 2022 року… Read More
На 1369-й день війни Росія здійснила масовану атаку дронів по Дніпру та Запоріжжю Постраждало щонайменше… Read More
Італійські взуттєві бренди давно стали лідерами ринку, завдяки надійності, стилю та довговічності. Таке взуття обирають… Read More
Гурт «Перейм’яночка» не претендував на звання «народного», але воно прийшло до нього з народною любов’ю.… Read More