Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
Завтра, у п'ятницю, 20 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується невеликий дощ… Читати далі
Не любите пекуче літнє сонце? Активно працюєте влітку і немає часу на відпустку? Тоді відпочинок… Читати далі
Шістнадцятирічний Назар Ковальчук з невеличкого села Вербове Ананьївської громади з дитинства бореться з важкою недугою,… Читати далі
На пленарному засіданні сесії Одеської міської ради було затверджено новий проєкт утримання центрального парку імені… Читати далі
За прогнозами Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) цієї зими в Україні… Читати далі
Минулого місяця депутати Ренійської міськради ухвалили чергові рішення про виділення ділянок землі на березі Дунаю… Читати далі