Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
Трамвайний маршрут № 18 знову курсує на ділянці «Куликове поле – 16-та станція Великого Фонтану».… Read More
У середу, 8 жовтня 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More
Одеса знову доводить: навіть під дощем у цьому місті не буває нудно. Цього тижня —… Read More
Бюветні комплекси закриють для проведення технічного обслуговування та дезінфекції згідно з рекомендаціями МОЗ України. Про… Read More
Фахівці КП «Міські дороги» звітують про роботи з очищення гідрооб'єктів і систем водовідведення від опалого… Read More
Це мало бути чергове «значне погіршення погодних умов». Цим одеситів не налякати, кількість людей на… Read More