Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
Піца давно стала не просто улюбленою стравою мільйонів, а справжнім символом затишку, відпочинку та смачного… Read More
Правильне підвищення цін залучає платоспроможних клієнтів та підвищує прибутковість бізнесу. Головне — діяти стратегічно. Read More
В Одеській області стартував збір заявок для участі в Каталозі крафтового бізнесу. До участі запрошують… Read More
У Приморському та Пересипському районах Одеси 4 липня тимчасово припинили роботу більшість маршрутів електротранспорту. Причиною… Read More
У суботу, 5 липня 2025 року, в Одесі та Одеській області очікується досить тепла погода… Read More
В Одеській міськраді ухвалили рішення, яке обмежує повноваження райадміністрацій щодо погодження нових залізних гаражів. Тепер… Read More