Токсичні речовини, що містяться в етикетках і упаковках товарів, здатні потрапляти на самі продукти і руйнувати гормони людини. Такого висновку дійшли канадські вчені. Насамперед ідеться про вплив бісфенолу S (BPS). Чим це може загрожувати організму?
Раніше в Канаді вже було вжито заходів, що передбачали зменшення кількості використання бісфенолу А (BPA) – речовини вкрай токсичної та здатної викликати рак передміхурової та молочної залози.
Зустріти це з’єднання можна було в упаковках та етикетках товарів: у пластмасах, консервних банках, пляшках з водою, паперових квитанціях та інших товарах.
Однак більшість виробників замінили бісфенол А (BPA) на бісфенол S (BPS), а це аж ніяк не покращило ситуацію.
Згідно з новим дослідженням вчених, BPS та інші подібні речовини, які в основному містяться на етикетках товарів, можуть просочуватися через упаковку та потрапляти безпосередньо на продукти. Після цього вони можуть опинитися в організмі людини під час їжі.
Як зазначають канадські вчені, досить високий рівень концентрації BPS міститься на термоетикетках м’яса, риби, овочів та хлібобулочних виробів.
Читайте також:
Протягом ночі та ранку 21 серпня російські війська завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши… Read More
У четвер, 21 серпня 2025 року, через планові роботи енергетиків частина Одеси до вечора залишиться… Read More
Одеська область, яка отримала статус прифронтової території, розширює програму безкоштовного харчування для школярів. З 1… Read More
Температура повітря і води в Одесі зараз чудово доповнюють одна одну, створюючи ідеальні умови для… Read More
Одеська міськрада оголосила громадське обговорення щодо перейменування двох вулиць. Та одна з пропозицій (провулок Молокова)… Read More
Перевірки пляжів на дотримання вимог безпеки у воєнний час тривають в Одесі. За їх результатами… Read More