Безперечно, риба – дуже корисний і поживний продукт, адже вона багата на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Але слід пам'ятати, що користь може принести лише якісний та безпечний продукт, а несвіжою та неякісною рибою можна серйозно отруїтися.
На що треба звертати увагу, купуючи рибу на ринку і в магазині і який продукт може виявитися небезпечним, нагадують у Держпродспоживслужбі.
За словами фахівців, на кожну партію риби, яка надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі рибою є:
Продавці, які реалізують рибу, повинні бути одягненими у спеціальний санітарний одяг. У них обов’язково має бути особиста медична книжка з позначкою про проходження медичного огляду не рідше ніж один раз на рік.
Термін зберігання та реалізації риби при температурі води +11-+15°C становить:
Жива і охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань Крім того, неякісну і зіпсовану продукцію видають такі ознаки:
У свіжої риби зябра яскраво-червоного або рожевого кольору, луска щільно прилягає і не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає огиди, не має ноток тухлості та бруду.
Читайте також: Рибна реформа: уряд ліквідував Одеський інститут рибного господарства.
Ілюстративне фото Марії Котової
Удень 3 липня 2025 року ворог знову атакує ракетами Одеську область. В Одесі пролунав потужний… Read More
Таке можливо лише в Одесі. Від світанку до вечора – безліч унікальних подій! Наша культурний… Read More
На минулій сесії Одеської міськради обговорили реалізацію міської програми з популяризації української мови. Read More
У четвер, 3 липня 2025 року, ДТЕК «Одеські електромережі» продовжить планові ремонтні роботи, через що… Read More
В ночь на 3 июля в Одессе в результате удара вражеского беспилотника серьёзно пострадал многоквартирный… Read More
У четвер, 3 червня 2025 року, розпочалася 1226-та доба від початку широкомасштабної агресії країни-терористки Росії… Read More