Безперечно, риба – дуже корисний і поживний продукт, адже вона багата на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Але слід пам'ятати, що користь може принести лише якісний та безпечний продукт, а несвіжою та неякісною рибою можна серйозно отруїтися.
На що треба звертати увагу, купуючи рибу на ринку і в магазині і який продукт може виявитися небезпечним, нагадують у Держпродспоживслужбі.
За словами фахівців, на кожну партію риби, яка надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі рибою є:
Продавці, які реалізують рибу, повинні бути одягненими у спеціальний санітарний одяг. У них обов’язково має бути особиста медична книжка з позначкою про проходження медичного огляду не рідше ніж один раз на рік.
Термін зберігання та реалізації риби при температурі води +11-+15°C становить:
Жива і охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань Крім того, неякісну і зіпсовану продукцію видають такі ознаки:
У свіжої риби зябра яскраво-червоного або рожевого кольору, луска щільно прилягає і не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає огиди, не має ноток тухлості та бруду.
Читайте також: Рибна реформа: уряд ліквідував Одеський інститут рибного господарства.
Ілюстративне фото Марії Котової
В Одеській області встановлено І рівень небезпечності (жовтий) через прогноз сильних дощів у період з… Read More
Благодійний фонд «Корпорація монстрів» з Одеси оголосив про припинення прийому нових запитів від військових через… Read More
Вода з централізованої системи в Одесі після повені відповідає нормам, надійно очищується і знаходиться під… Read More
Якщо ви готові витратити трохи часу та проявити творчість, можна перетворити стандартну модель на справжній… Read More
Частина санаторного комплексу «Молдова» в Аркадії знову стала власністю Республіки Молдова. Це рішення ухвалив український… Read More
В Одесі після повені посилили санітарний контроль за інфекціями та якістю питної води. Повінь може… Read More