Безперечно, риба – дуже корисний і поживний продукт, адже вона багата на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Але слід пам'ятати, що користь може принести лише якісний та безпечний продукт, а несвіжою та неякісною рибою можна серйозно отруїтися.
На що треба звертати увагу, купуючи рибу на ринку і в магазині і який продукт може виявитися небезпечним, нагадують у Держпродспоживслужбі.
За словами фахівців, на кожну партію риби, яка надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі рибою є:
Продавці, які реалізують рибу, повинні бути одягненими у спеціальний санітарний одяг. У них обов’язково має бути особиста медична книжка з позначкою про проходження медичного огляду не рідше ніж один раз на рік.
Термін зберігання та реалізації риби при температурі води +11-+15°C становить:
Жива і охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань Крім того, неякісну і зіпсовану продукцію видають такі ознаки:
У свіжої риби зябра яскраво-червоного або рожевого кольору, луска щільно прилягає і не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає огиди, не має ноток тухлості та бруду.
Читайте також: Рибна реформа: уряд ліквідував Одеський інститут рибного господарства.
Ілюстративне фото Марії Котової
Доброго ранку, читачі! Новий день настав, і ми раді запропонувати вам порцію свіжих і кумедних… Читати далі
Що святкують в Україні та світі 21 вересня. Історичні події, пам'ятні дати, народження відомих людей… Читати далі
Церковне свято сьогодні, 21 вересня. Розповідаємо, пам'ять яких святих шанують православні віряни цього дня, в… Читати далі
Сьогодні сонячна активність трохи зросте, очікується слабка магнітна буря, яка може вплинути на метеозалежних людей. Читати далі
Завтра, у суботу, 21 вересня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується ще більше… Читати далі
Вагонка з натуральних порід дерева - саме той матеріал, який дозволить створити в будинку затишок… Читати далі