Безперечно, риба – дуже корисний і поживний продукт, адже вона багата на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Але слід пам'ятати, що користь може принести лише якісний та безпечний продукт, а несвіжою та неякісною рибою можна серйозно отруїтися.
На що треба звертати увагу, купуючи рибу на ринку і в магазині і який продукт може виявитися небезпечним, нагадують у Держпродспоживслужбі.
За словами фахівців, на кожну партію риби, яка надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі рибою є:
Продавці, які реалізують рибу, повинні бути одягненими у спеціальний санітарний одяг. У них обов’язково має бути особиста медична книжка з позначкою про проходження медичного огляду не рідше ніж один раз на рік.
Термін зберігання та реалізації риби при температурі води +11-+15°C становить:
Жива і охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань Крім того, неякісну і зіпсовану продукцію видають такі ознаки:
У свіжої риби зябра яскраво-червоного або рожевого кольору, луска щільно прилягає і не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає огиди, не має ноток тухлості та бруду.
Читайте також: Рибна реформа: уряд ліквідував Одеський інститут рибного господарства.
Ілюстративне фото Марії Котової
Зараз майже ніхто не уявляє собі життя без простих та зручних переказів з картки на… Read More
За інформацією синоптиків, завтра, у понеділок, 19 травня 2025 року, в Одесі та Одеській області… Read More
Між 6-ю та 7-ою станціями Великого Фонтану в Одесі є невеличка вуличка. Раніше вона називалася… Read More
Можливо, хтось вважає, що війна – не кращий час для створення нових культурних закладів. Але… Read More
Холодне морозиво, ковток гарячої кави або навіть вдих свіжого повітря викликають неприємні відчуття... Чутливі зуби… Read More
З 19 до 26 травня в Європі триває Тиждень тестування на ВІЛ та гепатити. Ця… Read More