Безперечно, риба – дуже корисний і поживний продукт, адже вона багата на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Але слід пам'ятати, що користь може принести лише якісний та безпечний продукт, а несвіжою та неякісною рибою можна серйозно отруїтися.
На що треба звертати увагу, купуючи рибу на ринку і в магазині і який продукт може виявитися небезпечним, нагадують у Держпродспоживслужбі.
За словами фахівців, на кожну партію риби, яка надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі рибою є:
Продавці, які реалізують рибу, повинні бути одягненими у спеціальний санітарний одяг. У них обов’язково має бути особиста медична книжка з позначкою про проходження медичного огляду не рідше ніж один раз на рік.
Термін зберігання та реалізації риби при температурі води +11-+15°C становить:
Жива і охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань Крім того, неякісну і зіпсовану продукцію видають такі ознаки:
У свіжої риби зябра яскраво-червоного або рожевого кольору, луска щільно прилягає і не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає огиди, не має ноток тухлості та бруду.
Читайте також: Рибна реформа: уряд ліквідував Одеський інститут рибного господарства.
Ілюстративне фото Марії Котової
Документальна стрічка «Санаторій» режисера Гара О’Рурка офіційно представлятиме Ірландію на 98-й церемонії вручення премії «Оскар»… Read More
У середу, 20 серпня 2025 року, в Одесі та області синоптики оприлюднили оновлений прогноз погоди.… Read More
Мешканці Одеси зазнають одних із найбільших збільшень цін на оренду житла в Україні. За останні… Read More
23 серпня о 17:00 у «Garage Gallery» на Деволанівському узвозі під мостом Коцебу в історичному… Read More
Уряд України хоче до кінця 2025 року провести конкурс на передачу приватній компанії або інвестору… Read More
"Одеське Життя" поцікавилося у містян: чи достатньо в Одесі розвивається українська мова та чи потрібно… Read More