От таки дочекалися: йдемо на Привоз під час дощу. Так, спека трохи впала, дощик то йде, то зникає. По дорозі чую «попередження», щоб ніхто особливо не радів: спека на нас ще чекає попереду. А що ж Привоз під час дощу? Звісно, працює собі. Це ж не злива, а так...
– О, виноград! – радіє жіночка, навіть парасольку опустила, аби помилуватись.
Та радість змінюється на розпач:
– Скільки, скільки?
Продавець немов не відчуває тональність питання:
– Там все написано…
Так, написано. Виноград коштує від 150 до 250 гривень.
– А, так він діамантовий, – каже жіночка та йде собі далі…
Написи «мед» та «солодкий, як мед» змінились на просто «солодкий мед». Причому все на Привозі тепер «солодкий мед». Ну окрім картоплі, мабуть. Ніхто не замислюється навіть, чи буває мед не солодким…
Дощик собі йде потроху, покупець питає:
– Картопля суха?
– Яких тільки питань не почуєш… Звісно, суха. Чого вона повинна бути мокрою?
– Тому що дощ.
– Ну тоді помацайте її…
– Не треба нічого мацати! Ви ж бачите – картопля суха. Її вже протерли!..
Остання «репліка» – це спроба пошуткувати. Але чомусь «не проходить». Покупець все це слухає, і знов питає спокійно:
– То картопля суха чи мені в інше місце йти?..
Ну а що там з цінами на цьому Привозі під час дощу?
Читайте також та порівнюйте: Ціни на «пекельному» липневому Привозі: «Це слива чи вже варення?»
Фото авторки
Сьогодні, 21 грудня 2025 року, в Одеській області відновили можливість перетину державного кордону з Молдовою… Read More
Кафе у книгарні — формат, який останніми роками стає популярним і в Одесі. Ми завітали… Read More
В Одесі на добу призупинять роботу двох бюветних комплексів. Обмеження пов'язані з плановим технічним обслуговуванням… Read More
У неділю ввечері, 21 грудня, в Одесі після чергового сигналу про початок повітряної тривоги пролунав… Read More
Озеленювачі одеського комунального підприємства «Міськзелентрест» продовжують роботи з висадження в місті молодих дерев. І днями… Read More
У місті Біляївка Одеської області помер відомий український художник Валерій Сиров. 22 грудня йому мало… Read More