Новости

В Одесі жителі приватного сектора отримали індивідуальні сміттєві баки (фото)

10 березня в Київському районі, на території ОСН «Чубаївка» стартував пілотний проект департамента міського господарства, який має вивести систему очищення приватного сектора Одеси на якісно новий рівень.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту міського господарства Одеської міської ради у Facebook.

Після завершення результативних переговорів між департаментом, ОСН «Чубаївка», місцевими жителями та компанією «Союз», що обслуговує район, було досягнуто згоди про масову закупівлю пересувних міні-контейнерів – такі баки отримає кожен господар домоволодіння, який має укладений договір на вивезення твердих побутових відходів та не має заборгованності.

Вчора і сьогодні контейнери вже почали видавати під розпис – кожен має свій інвентарний номер. За два дні свої міні-баки отримали близько півсотні домогосподарств, а всього «Союз» в межах пілотного проекту закупив 300 баків.

Ця новація має зробити процес збирання та вивозу сміття більш комфортним як для місцевих жителів, так і для компанії, адже баки пристосовані для опороженненя автоматичним способом. З іншого боку, зберігати сміття у герметичному контейнері значно легше: запах не розноситься, домашні або дикі тварини не зможуть дістатися вмісту бака, як це відбувається з пакетами.

— Крім того, ми відходимо від місць розміщення контейнерів як таких, а саме в цих локаціях і виникають звалища. Тепер кожен мешканець приватного сектора має слідкувати за територією, що примикає до його оселі. Сподіваємося, що це підвищить рівень свідомості громадян та в цілому покращить санітарний стан району, — відзначив виконуючий обов’язки директора департаменту міського господарства Дмитро Жеман.

Жителі Чубаївки ініціативу департаменту сприйняли позитивно, адже покращення рівня очищення району від сміття зробить проживання у районі більш комфортним.

— Особливо радіють ті люди, які жили в місцях поряд зі стихійними звалищами, в епіцентрі антисанітарії, вони сподіваються, що тепер, після того, як в цих місцях почали розбивати клумби та після видачі міні-контейнерів, цей жах закінчиться, — говорить місцева жителька Інна Павлівна.

Наразі вивезення сміття на території ОСН «Чубаївка» проводиться двічі на тиждень подзвонковим методом – сміттєвоз проходить та збирає пакети, що виставили мешканці.

Фото: пресслужба Департаменту міського господарства Одеської міської ради у Facebook

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Просмотреть комментарии

Последние статьи

  • Новости

Война, день 941: враг ударил по Харькову и Кривому Рогу, но и сам понес потери

Сегодня, в субботу, 21 сентября 2024 года, начались 941-е сутки широкомасштабной вооруженной агрессии российской федерации… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Температура морской воды в Одессе сегодня, 21 сентября: прохладная, но ещё комфортная

Сегодня, 21 сентября, в нашем регионе сохраняется довольно комфортная и теплая погода, поэтому температура морской… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Анекдот дня: зачем покупать пирожки на пляже в Одессе

Доброе утро, читатели! Новый день наступил, и мы рады предложить вам порцию свежих и забавных… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

День мира и европейского сотрудничества: что еще празднуют 21 сентября

Что празднуют в Украине и мире 21 сентября. Исторические события, памятные даты, рождение известных людей… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Что отмечает церковь 21 сентября: праздники, почитание святых, приметы и чего нельзя делать

Церковный праздник сегодня, 21 сентября. Рассказываем, память каких святых чтят православные верующие в этот день,… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Магнитные бури: какой будет геомагнитная обстановка в субботу, 21 сентября

Сегодня солнечная активность немного возрастет, ожидается слабая магнитная буря, которая может оказать влияние на метеозависимых… Читать далее

2024-09-21