Новости

Уже не «Обухів», а «Опухоф»: як на Одещині туалетний папір підробляли

В Одеській області компанія "Єлизавета-ОД" використовувала обгортку для туалетного паперу власного виробництва, схожу до обгортки туалетного паперу "ОБУХОВ". Однак одесити використали назву максимально схожу до оригінальної - "ОПУХОФ".

Про це повідомила пресслужба Одеського обласного територіального відділення АМКУ.

ТОВ “Єлизавета-ОД” під час виробництва та реалізації туалетного паперу “ОПУХОФ 65 ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ”, “ОПУХОФ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ” використовує оформлення упаковки (обгортки), що є схожим на оформлення упаковки (обгортки) туалетного паперу “ОБУХОВ 65М БУМАГА ТУАЛЕТНАЯ”, “ОБУХІВ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ” без дозволу (згоди) ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”, яке раніше почало використовувати це оформлення упаковки туалетного паперу у господарській діяльності.

Слід зазначити, що ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” не надавав ТОВ “Єлизавета-ОД” прав на використання об’єктів інтелектуальної власності, що належать виключно ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”. Отже, згода на оформлення упаковки туалетного паперу суб’єктом господарювання, який раніше почав використовувати схоже оформлення у господарській діяльності, ТОВ “Єлизавета-ОД” не отримувалась.

За результатами проведеного Відділенням опитування (анкетування) громадян у територіальних межах України встановлено, що більше половини респондентів сприймають оформлення упаковок туалетного паперу як такі, що є схожими між собою та які можна сплутати при купівлі.

Зазначене суперечить торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності, порушує права ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат”, як суб’єкта господарювання, який виробляє та розповсюджує в тому числі на території Одеської області туалетний папір та може завдати йому збитки.

Отже, дії ТОВ “Єлизавета-ОД” мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого ст. 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”, у вигляді неправомірного використання позначень без дозволу (згоди) суб’єкта господарювання, який раніше почав використовувати їх або схожі на них позначення у господарській діяльності, що призвело чи може призвести до змішування з діяльністю цього суб’єкта господарювання.

Керуючись ст. 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», 05.12.2019 адміністративна колегія Відділення надала ТОВ “Єлизавета-ОД” обов’язкові для розгляду рекомендації припинити дії, які мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Фото: Регіоналті

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Просмотреть комментарии

  • Написали информацию про туалетную бумагу и про губы - на что отвечать? Про бумагу понятно - надо наказывать. А про губы - красятся те кому нет чего другого показать ( ум, доброта, нежность). Каждый день представлять всем людям другое лицо ( не свое ) просто отвратительно. Обман и надо наказывать, как и за подделку бумаги. Подчеркнуть это не выпячивать. Я считаю это отвратительным. Человека уважают за ум, ( при любом лице), а такая пигалка с губищами для чего? и для кого?.

Последние статьи

  • Новости

Авиакомпания «Новой почты» получила разрешение на полеты: в Украине возобновят авиасообщение?

Авиакомпания «Супернова ейрлайнз» (Supernova Airlines), принадлежащая известному почтовому оператору «Новая почта», получила права на эксплуатацию… Читать далее

2024-10-22
  • Новости

Сохранится ли тепло в Одессе завтра, 23 октября: прогноз погоды

По данным синоптиков Гидрометцентра Черного и Азовского морей, завтра, в среду, 23 октября 2024 года,… Читать далее

2024-10-22
  • Статьи

Как и почему началась война – рассказывает военный журналист

«Одесская Жизнь» предлагает своим читателям взгляд военного журналиста Вячеслава Диордиева на события, которые привели к… Читать далее

2024-10-22
  • Новости

В Украине ликвидируют МСЭК – Зеленский подписал указ

До 31 декабря 2024 года в Украине планируется ликвидировать медико-социальные экспертные комиссии (МСЭК). Читать далее

2024-10-22
  • Статьи

В Одесской области рассказали о разных видах традиционного хлеба, который считается оберегом (фото)

Для жителей села Криничное выпекание хлеба - очень важное событие. Его считают крепким оберегом, поэтому… Читать далее

2024-10-22
  • Новости партнеров

Бронезащита для ВСУ: какую броню выбрать

Попадая на военную службу, человек сталкивается со множеством опасностей, потому крайне важно собрать комплект бронезащиты,… Читать далее

2024-10-22