За кілька днів до Святвечора в Южному почали випікати святкові калачі, які залишаться головним продуктом пекарень аж до Водохреща.
Про це повідомляє ЛАН.
У южненській приватній пекарні планують працювати до останнього, щоб спекти як мінімум три тисячі калачів, і досягти результату 2019 року. Для начинки використовують мак, горіхи, родзинки, заварний крем, а для посипання — мак і кунжут, а також кокосову стружку для «снігового» калачика. Вартість калачів в пекарні — від 30 гривень, найдорожчий калач, вагою в 1 кг, коштує 120 гривень.
До пакування святкових калачів додають тексти різдвяних колядок.
Випікають смаколики до Різдва і на южненському хлібному заводі, там планують спекти 15-17 тисяч калачів. Ціни залишилися торішніми — між 35 і 40 грн. Кожен калачик — особливий завдяки ручній роботі.
Фото: ЛАН
В селе Дивизийской громады Белгород-Днестровского района Одесской области началось строительство новой и современной модульной амбулатории… Read More
В Раздельнянском районе Одесской области, за за пределами села Захаровка спасатели нашли в реке тело… Read More
На севере Одесчины самыми искусными огородниками считаются крестьяне Ананьевской и Зеленогорской громад, которые живут в… Read More
Последние выходные октября в Одессе обещают стать настоящим взрывом эмоций. От магической премьеры в цирке… Read More
В Одессе официально заработала городская военная администрация. Местные власти уверяют: это решение поможет быстрее реагировать… Read More
Сегодня, 23 октября, в Украину вернули тела тысячи погибших, которые, по информации российской стороны, принадлежат… Read More