Новости

У Мінздоров’я для 5 громадян України оплатять трансплантацію серця за кордоном

П’ять пацієнтів, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України.

Таке рішення було прийнято на засіданні Комісії Міністерства охорони здоров’я з питань направлення для лікування за кордон, повідомляє Урядовий портал.

Усі пацієнти (серед яких одна дитина) потребують трансплантації серця. МОЗ України постійно перебуває на контакті з клініками, де проходять лікування українські громадяни. Зазначимо, проведення лікування громадян України за кордоном можливо при умові дотримання карантинних вимог країни, до якої направлені українські громадяни.

Загалом з початку 2020 року Комісією МОЗ з питань направлення для лікування за кордоном було прийнято рішення щодо здійснення фінансування лікування 316 громадян України.

До іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров’я України.

Лікування за кордоном — виключний захід, передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

 

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

В Одессе стреляют, слышны взрывы: город отбивает атаку дронов

Вечером 20 октября Одесса была атакована российскими ударными беспилотниками. Этой атаке предшествовал ракетный удар. Читать далее

2024-10-20
  • Новости

В Одессе прогремел взрыв, есть «прилет» и пожар

Вечером воскресенья, 20 октября 2024 года, россияне вновь атаковали ракетами Одессу и Одесскую область. Горожане… Читать далее

2024-10-20
  • Статьи

Дети и родители протестуют: почему новое меню в школах вызывает возмущение

В 2000-м стартовала реформа школьного питания. Школы и детсады перешли на обновленное меню, разработанное шеф-поваром… Читать далее

2024-10-20
  • Статьи

Тайная лаборатория и бизнес-схемы Маразли: что скрывает одесский парк Шевченко (видео)

Парк Шевченко, ранее называвшийся Александровским в честь российского императора, заложил, не без пользы для себя,… Читать далее

2024-10-20
  • Статьи

Новые названия одесских улиц: кем был украинский завоеватель Юрий Кондратюк

Улицу 12-ю Суворовскую в Одессе переименовали в честь выдающегося украинца Юрия Кондратюка. Хотя на самом… Читать далее

2024-10-20
  • Статьи

Одесситка Светлана Скилова создает удивительные картины из шерсти животных (фоторепортаж)

От этих работ невозможно отвести глаз... Потому что, кажется, каждая животинка на них – живая.… Читать далее

2024-10-20