Новости

Начальник Одеської митниці спростував своє затримання за начебто отримання хабаря

Начальник Одеської митниці Держмитслужби Михайло Грібанов спростував події, які сталися 13 травня у зоні діяльності митних постів «Одеса», «Чорноморський» та в адмінбудівлі митниці.

Про це повідомила пресслужба Одеської митниці Держмитслужби.

— Інформація, яка набула поширення у ЗМІ щодо начебто мого затримання при отриманні хабаря, не відповідає дійсності, — таку заяву зробив начальник Одеської митниці Держмитслужби Михайло Грібанов під час брифінгу про події, які сталися 13 травня у зоні діяльності митних постів «Одеса», «Чорноморський» та в адмінбудівлі митниці.

Він зазначив, що має місце відверта маніпуляція фактами та умисне поширення чуток, які негативно позначаються не тільки на діловій репутації керівництва митниці, а й на іміджі Держмитслужби у цілому.

— Фейкові обшуки, «фіктивне затримання» та занадто оперативний злив інформації про начебто отриманий мною хабар, відверто провокативні дії, які виходять за межі законності, по відношенню до моїх підлеглих, відсутність ухвал на слідчі дії, постановочні фото та відео в кайданках, одягнених на кілька хвилин заради «хайпової гарної картинки», пошкодження державного майна та виламування дверей, особливо тих, які й так були відкриті, — все це реакція на мою державницьку позицію в організації роботи Одеської митниці, — переконаний Михайло Грібанов.

Він зауважив, що жодної підозри про вчинення кримінального правопорушення керівництву Одеської митниці в ході слідчих дій не було оголошено, та нікого не затримано не тільки у зв’язку з відсутністю складу злочину, а й самої події. Натомість, адвокатами було внесено понад 30 зауважень до протоколу невідкладного обшуку щодо порушень законодавства при здійсненні слідчих дій.

За словами Михайла Грібанова, наразі Одеською митницею вживаються заходи щодо оцінки збитків нанесеної шкоди державному майну під час слідчих дій.

— Я усвідомлював, що будуть провокації та тиск з боку незадоволених якісними змінами на митниці, ще коли вирішив брати участь у конкурсі на посаду начальника Одеської митниці. Це не лякало мене тоді. Не лякає й тепер. Я готовий як до подібних викликів, так і до того, щоб давати їм відсіч. І в першу чергу — ефективною роботою митниці, — підкреслив Михайло Грібанов.

Фото: Одеська митниця Держмитслужби

 

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Очередью из пулемета: на Одесчине военные обезвредили морскую мину (видео)

На побережье Одесской области выбросило очередную морскую мину, которая была оперативно уничтожена украинскими военными. Об… Читать далее

2024-09-16
  • Статьи

Восстановление после войны: как военный начинал новую жизнь после ранения

14 февраля 2023 года военный Виталий Верес получил тяжелое ранение во время обороны Бахмута, когда… Читать далее

2024-09-16
  • Статьи

Дома покинули, а калину — забрали: история одного вынужденного переселения

Сентябрь. Налилась красным цветом калина, которая является одним из символов Украины. Коллектив областного центра национальных… Читать далее

2024-09-16
  • Новости

В Одессе и Одесской области произошло землетрясение: что известно (ОБНОВЛЯЕТСЯ)

16 сентября 2024 года жители Одессы и региона ощутили подземные толчки. В домах качались люстры,… Читать далее

2024-09-16
  • Статьи

В Любашевке почтили память выдающегося украинского литературоведа

Второго сентября, в день рождения художника, которому должно было исполниться 70 лет, в медиацентре Любашевской… Читать далее

2024-09-16
  • Новости

Спорт помогает жить – Одесский гольф-клуб

Военное время внесло коррективы во все сферы нашей жизни. И сегодня спорт стал важным направлением… Читать далее

2024-09-16