Новости

Як військовослужбовці ВМС в Одесі відпрацьовували спуск у барокамері (фото)

Військовослужбовці Військово-Морських Сил відпрацьовують водолазні навички.

Про це повідомляє прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Вчора, 30 січня у місті Одеса на території Практичної гавані військовослужбовці спеціального призначення пройшли практичні тренування зі спуску в барокамері. Метою проведення заходу було відпрацювання натренованості організму водолазів до впливу наркотичної дії азоту.

Однією з основних вимог заняття було визначення рівня тренованості особового складу водолазів. Під час виконання вправи військовослужбовці підтримують стан тренованості організму до дії тиску, наркотичної дії азоту, факторів компресії та декомпресії, відпрацьовується алгоритм дій обслуговуючого персоналу тощо. Це необхідно для забезпечення готовності визначеного персоналу до короткострокового та довготривалого виконання всього спектру водолазних робіт на глибинах до 60 метрів, а також надання допомоги потерпілому водолазу в барокамері під тиском до 10кгс/см2 (100 м вод.ст.) у випадках виникнення професійних водолазних захворювань.

В якості платформи для спуску використовувалося спеціальне морське водолазне судно “Почаїв”. Тренування проводилось згідно плану. Керував діями персоналу досвідчений інструктор, який вже неодноразово готував військових за своїм фаховим напрямком.

За результатами тренування, робота особового складу оцінена на «добре». Військовослужбовці успішно завершили курс тренування та отримали практичні навички. Тепер на них чекають наступні етапи водолазної підготовки та більші глибини.

Фото: ВМСУ

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Авиакомпания «Новой почты» получила разрешение на полеты: в Украине возобновят авиасообщение?

Авиакомпания «Супернова ейрлайнз» (Supernova Airlines), принадлежащая известному почтовому оператору «Новая почта», получила права на эксплуатацию… Читать далее

2024-10-22
  • Новости

Сохранится ли тепло в Одессе завтра, 23 октября: прогноз погоды

По данным синоптиков Гидрометцентра Черного и Азовского морей, завтра, в среду, 23 октября 2024 года,… Читать далее

2024-10-22
  • Статьи

Как и почему началась война – рассказывает военный журналист

«Одесская Жизнь» предлагает своим читателям взгляд военного журналиста Вячеслава Диордиева на события, которые привели к… Читать далее

2024-10-22
  • Новости

В Украине ликвидируют МСЭК – Зеленский подписал указ

До 31 декабря 2024 года в Украине планируется ликвидировать медико-социальные экспертные комиссии (МСЭК). Читать далее

2024-10-22
  • Статьи

В Одесской области рассказали о разных видах традиционного хлеба, который считается оберегом (фото)

Для жителей села Криничное выпекание хлеба - очень важное событие. Его считают крепким оберегом, поэтому… Читать далее

2024-10-22
  • Новости партнеров

Бронезащита для ВСУ: какую броню выбрать

Попадая на военную службу, человек сталкивается со множеством опасностей, потому крайне важно собрать комплект бронезащиты,… Читать далее

2024-10-22