Як український паралімпієць встановив світовий рекорд

Паралімпієць за 18 годин безперервного запливу подолав 62 кілометри.

Український паралімпієць Олег Іваненко підкорив протоку Ла-Манш. За 18 годин безперервного запливу він подолав 62 кілометри, а це майже вдвічі більше, ніж передбачалося.

Про свою подорож Іваненко розповів у циклі публікацій у Facebook.

«Ла-Манш підкорений! І можна сказати, що навіть двічі. За 18 годин безперервного запливу я подолав 62 кілометри. А це майже в два рази більше ніж передбачалося, якби ми пливли по прямому курсу. Через сильні течії і вітер довелося йти галсами. Звідси і вийшла така збільшена протяжність запливу», — повідомляє Олег Іваненко.

У декількох публікаціях чоловік розповів про перешкоди на шляху до встановлення світового рекорду.

«До ночі температура повітря впала майже до +12, піднявся сильний вітер і пішли хвилі. Але я плив. Однак навіть при такій протяжності нашого шляху, наполегливості і прагнення до перемоги до французького берега ми не допливли всього 8 кілометрів. Почався відплив і ми потрапили в сильну течію, яку навіть супер підготовлений паралімпієць подолати не зможе. Тому було прийнято дуже непросте для мене рішення повертатися в англійський порт.
Дякую вам всім за підтримку! Вона мені давала сили», — зазначив Іваненко.

Сильна течія завадила завершити заплив. Одного разу корабель знесло далеко в сторону від Олега, тоді команда вирішила припиняти заплив.

«Крім низької температури, ще однією проблемою була величезна кількість водоростей, які так і намагалися потрапити в рот в момент вдиху, а зчищати їх з очок доводилося практично при кожному гребку. Хоча в момент старту я і був трохи шокований, але те, що мене чекало до ночі я собі і уявити не міг в самих своїх песимістичних прогнозах. Ми постійно потрапляли в сильні течії. Через це замість очікуваних 32 кілометрів довелося пройти 62. Тому що необхідно було огинати течії. А під завершення запливу ми потрапили в таку течію, поєднану з відливом, що навіть корабель знесло далеко в сторону від мене. Останні 700 метрів я плив майже дві з половиною години. А фактично стояв на місці, борючись з сильною течією. Тут вже стало зрозуміло, що треба припиняти заплив. І так до того моменту я проплив таку відстань, яка практично прирівнюється тому, якби я плив по Ла-Маншу з Англії до Франції і назад…», — розповідає паралімпієць.

Інші деталі запливу можна прочитати на офіційній сторінці українського рекордсмена Олега Іваненко.

Фото: Facebook

Share
Редакция

Редакция «Одесской жизни». Пишем о том, что происходит в городе, замечаем важные детали и знакомим вас с интересными людьми.

Последние статьи

  • Новости

Анекдот дня: зачем покупать пирожки на пляже в Одессе

Доброе утро, читатели! Новый день наступил, и мы рады предложить вам порцию свежих и забавных… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

День мира и европейского сотрудничества: что еще празднуют 21 сентября

Что празднуют в Украине и мире 21 сентября. Исторические события, памятные даты, рождение известных людей… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Что отмечает церковь 21 сентября: праздники, почитание святых, приметы и чего нельзя делать

Церковный праздник сегодня, 21 сентября. Рассказываем, память каких святых чтят православные верующие в этот день,… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Магнитные бури: какой будет геомагнитная обстановка в субботу, 21 сентября

Сегодня солнечная активность немного возрастет, ожидается слабая магнитная буря, которая может оказать влияние на метеозависимых… Читать далее

2024-09-21
  • Новости

Прогноз синоптиков на субботу, 21 сентября: еще больше потеплеет

Завтра, в субботу, 21 сентября 2024 года, в Одессе и Одесской области ожидается еще больше… Читать далее

2024-09-20
  • Статьи

Деревянная вагонка: преимущество и простота монтажа

Вагонка из натуральных пород дерева — именно тот материал, который позволит создать в доме уют… Читать далее

2024-09-20